Türk Kızılayı Sakarya Şubesi, AK Parti İl Kadın Kolları ve Sevgi Mektebi Derneği’nin (SEVMEKDER) bir süredir topladığı kışlık giysi, ayakkabı, oyuncak, battaniye, çocuk bezi, çocuk maması paketler halinde hazırlandı. Hazırlanan paketler sabah saatlerinde TIR’a yüklenerek, dualar eşliğinde Suriye’nin Halep kentine götürülmek üzere yola çıktı.

Kızılay Sakarya Şubesi Başkanı Zahit Tiryaki, “İnsanlık onuru için kardeşlerimizin yardımlarına koşuyoruz. Elimiz, gönlümüz onların yanında. Suriyeli kardeşlerimizin her daim yanındayız. Yardımlarımızla birlikte dualarımızı da gönderiyoruz” dedi.
Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, “Bugün buradaki fotoğraf Türkiye’nin, Türk Milletinin insanlığını gösteriyor. Bunun bir parçası olmaktan tüm Sakaryalılar olarak gurur duyuyoruz. Sadece Sakarya’da değil ülkemizin her köşesinde tıpkı 15 Temmuz akşamında milli birliğimize, beraberliğimize, vatanımıza sahip çıkıldığı gibi bir ve beraber olduk. Bu büyük ve güçlü Türkiye’nin fotoğrafıdır. Düşmana geçit vermeyen, karşısında dimdik duran, mazluma da yardım ve merhamet eden Türk Milletinin fotoğrafıdır. Halep’teki dindaşlarımıza, ihtiyaç sahibi mazlumlara, ezilmişlere yardım için adeta bir seferberlik ilan ettik. Yardım çağrımıza her yerden karşılık geldi, başta Kızılay ailesi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim