Şehrin sevilen simalarından Erol Yetiş çok kısa süre önce 37 yaşında hayatını kaybetmişti. Sakaryaspor tribünlerinin tanınaN ismi ve uzun yıllar Cumhuriyet Halk Partisi'nde siyaset yapan Yetiş'in anısına Hanlı ilk ve ortaokulunda yapılan kütüphanenin açılışında arkadaşları ve ailesi duygu dolu anlar yaşadı.

Ailesine sürpriz olarak yapılan ve Sakaryaspor taraftar grubu Tatangalar'ın da kitap bağışı çağrısında bulunduğu Kütüphane fikrine önayak olan Sakaryaspor tribünlerinin 'keçi' lakabıyla tanıdığı Yılmaz Şen'e ve Erol Yetiş'in ailesine, kütüphanenin yapılış sürecini ve duygularını sorduk.

Medyayazar: Kütüphane fikri kimden çıktı? Yapım aşaması nasıl gerçekleşti?

Yılmaz Şen: Erol'u kaybettikten sonra anısını yaşatacak ne yapabiliriz diye arkadaşlar arasında konuşuyorduk. Kütüphane fikri ortaya atılınca bunun Erol'a çok yakışacağına karar verdik. Erol kitaplarla yaşayan bir insandı. Sonrasında milli eğitim müdürlüğüne başvurup hangi okulda ihtiyaç olduğunu sorduk. Hanlı okulunu gösterdiler. Okul müdürü ile irtibata geçtik. Şu an kütüphane yapılan binayı gösterdiler. Burası daha önce köye dışarıdan gelen öğretmenlerin konaklaması için kullanılıyormuş. Daha sonra bundan da vazgeçilmiş. İlk gördüğümüzde bina harabe halinde idi. Sonra yıkma, dökme, boyama derken başladık. İmece usülü ve herkesin katkısı ile 2,5 ayda kütüphaneyi bitirdik. Daha anlamlı olması için herhangi bir sponsor arayışına falan gitmedik. Tamamını dayanışma ile yaptık.

M.Y.: Kitap toplama işi nasıl gerçekleşti ? Hala kitap bağışı ihtiyacı mevcut mu ?

Yılmaz Şen: İl Halk Kütüphanesinden destek aldık. Arkadaş çevremizden topladık. Tatangalar kitap bağışı çağrısı yaptı. Bu çağrıdan sonra şehir dışı dahil bir sürü yerden kitaplar geldi. Şu an kitap ihtiyacı mevcut değil.

M.Y.: Son olarak söylemek istediğin bir şey var mı?

Yılmaz Şen: Çocuklara bir faydası olursa ne mutlu bize.

Medyayazar: Şu an hissettikleriniz sorsam?

Emel Yetiş: Öncelikle kütüphane fikrine önayak olan Yılmaz'a çok teşekkür ediyoruz. Herkesin yüreğine sağlık. Daha dün haberimiz oldu. Allah katkısı olan herkesten razı olsun.

Zafer Yetiş: Ne söyleyeceğimizi bilemiyoruz. Çok duygulandık.

Editör: TE Bilişim