Sakarya Üniversitesi Sapanca Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri, Sosyal Sorumluluk Yönetimi dersi kapsamında Dünya Engelliler Haftası münasebetiyle, Türkiye Sakatlar Derneği Adapazarı Şubesi ve SAGÜSAD’ la ( Sakarya Güzel Sanatlar Derneği ) birlikte “Engelsiz Yaşam” sloganı ile kısa film, eğlence ve müzik dinletisi gerçekleştirdi.

SAGÜSAD Gösteri Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte açılış konuşmasını yapan Türkiye Sakatlar Derneği Adapazarı Şube Başkanı Sibel ÖZKAL, engellilerin sorunlarının büyük olduğunu bu tür farkındalık projelerinin daha sıklıkla yapılması gerektiğini,  yerel yönetimlerin ve toplumun engelli vatandaşlara karşı daha duyarlı ve eşit yaşam koşulları sunması gerektiğini dile getirdi. Geceyi hazırlayan Halkla İlişkiler Program Başkanı Öğr. Gör. Servet SEZGİN’e, proje ekibine ve SAGÜSAD’a teşekkürlerini sundu.

SAGÜSAD eski başkanlarından Müjgan ZAMAN, sivil toplum kuruluşu olarak sanatsal faaliyetlerin yanında misyonlarının toplumu ilgilendiren her türlü faaliyete destek vermeye hazır olduklarını ve Sakarya Üniversitesi öğrencileri ile birlikte güzel etkinliklere imza attıklarını dile getirerek proje grubuna teşekkür etti.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı Başkanı Öğr. Gör. Servet SEZGİN, engellilerle ilgili sorunların tüm dünyada çeşitli etkinliklerle dile getirildiğini ve bu yolla toplumsal farkındalık, toplumsal bilinç oluşturma anlamında önemli bir işlevi bulunduğunu dile getirdi. Toplumsal farkındalığın artması için yapılan bu tür etkinliklerin engellilerin sorunlarını azaltması açısından önemli olduğunu da söyleyen Sezgin, desteklerinden dolayı Türkiye Sakatlar Derneği Adapazarı Şube Başkanı Sibel ÖZKAL’ ve Başk Yard. Pervin OĞUZTÜRK’ e, dernek üyelerine, SAGÜSAD yönetimine, proje ekibi öğrencilerine şükran duygularını ifade ederek teşekkür belgesi takdim etti.

 “ENGELSİZ AŞK”

Sürprizlerin yaşandığı gecede Sapanca MYO Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı ikinci sınıf sosyal sorumluluk proje grubu öğrencilerinden Kaan Hami YANGIN’ ın senaryosunu yazıp yönettiği, Tuğçe ALİBABAOĞLU ve Şamil BOSTANCI’ nın oyunculuğunu yaptığı “ENGELSİZ AŞK” isimli kısa film gösterildi. İkiyüz kişinin iştirak ettiği gecede filmin seyrine doyamayanlar ve seyredemeyenler için film ikinci defa gösterilerek izleyicilerden büyük alkış ve beğeni aldı. Film ekibi, gösterim sonrası film konusunda izleyicilerden gelen soruları cevaplayıp çekim hakkında bilgiler vererek duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.

“ENGELSİZ YARIŞMA”

Gecenin devamında sunuculuğunu Kaan Hami YANGIN’ ın yaptığı, engelliler ve konuklarla karşılıklı “Evet-Hayır” yarışması ve bilgi yarışması yapıldı. Kazananlara çeşitli hediyeler verilerek neşeli ve güzel anlar yaşandı.

 

“ENGELSİZ KONSER”

Gecenin sonunda Sakarya Üniversitesi Konservatuar öğrencisi Kürşat ALKAN sahne aldı. Alkan’ın gitarı ile seslendirdiği şarkı ve türkülere hep bir ağızdan da eşlik edildi. Oyun havaları eşliğinde çiftetelli oynayıp halay çeken katılımcılar şarkı ve türkülerle keyifli bir akşam yaşadı.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı Proje Ekibi

Öğr. Gör. Servet SEZGİN ( Koordinatör )

Gülşah KOSOVA, Nisa ADIYAMAN, Aynur GÜVEN, Tuğçe ALİBABAOĞLU, Kaan Hami YANGIN, Şamil BOSTANCI, Volkan ULUSOY

Editör: TE Bilişim