10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeni ile Pamukova Cumhuriyet İlkokulu bahçesinde düzenlenen etkinlik  , Cumhuriyet İlkokulu ve Akcan Engelliler Derneği tarafından organize edildi.
Etkinliğe Kaymakam Recai Karal, Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Akın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Demir, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü İbrahim Kiraz, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ümit Erol , Cumhuriyet İlk Okulu Müdürü Süleyman Ateş, Kurum amirleri,  Okul Müdürleri, İlçe de bulunan okullardaki 41 engelli öğrenci, öğrenciler ve veliler katıldı.
Program Akcan Engeller Derneğinin Atatürk büstüne çelenk koyması ve ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Kaymakam Recai Karal ve Cumhuriyet İlkokulu Müdürü  Süleyman Ateş, Engelliler Haftası nedeni ile oldukça duygulandıran bir konuşma yaptılar.  Yapılan konuşmalarının ardından , engelli öğrenciler şiirler okudu.
Şiirlerin okunmasının ardından yapılan empati etkinliğinde, Kaymakam Karal ve protokol engelli bireylerle empati yapmak amacıyla görme engelliler gibi davranarak onların karşılaştıkları zorlukları hissedip farkına vardılar. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ümit Erol ise engelli bireylerle empati yapmak amacıyla tekerlekli sandalye kullandı.

Yapılan müzük dinletisi sonrası, önceden hazırlanan ve  duvarlara caddlere asılan afişlere İlçede okullarda bulunan 41 öğrenci boyalı ellerini afişlere ve Cumhuriyet İlkokulu nun hazırladığı tişörtlere basarak dikkat çekmeye ve ilgi oluşturmaya çalıştılar.

Etkinlik palyaço gösterisi  ve yapılan pilav ayran ikramı ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim