SAKARYA'nın Kaynarca İlçesi'nde, 2 çocuk annesi Filiz Ulusoy'un yaptığı örgü bebek ve oyuncaklar ilgi çekiyor. Ulusoy, bebeklerin ilgi görmesi üzerine Halk Eğitim Merkezi'nde kadınlara kurs vermeye başladı.

Kaynarca'da yaşayan Filiz Ulusoy, hobi olarak yaptığı örgü bebek ve oyuncakların beklediğinden fazla ilgi görmeye başlamasıyla gönüllü olarak Halk Eğitim Merkezi'nde kadınlara kurs vermeye başladı. Kursa katılan kadınlar yaptıkları bebekleri sosyal medyadan paylaştı.

Sakarya'da Sevgi Evleri'nde kalan çocuklar için örgü oyuncaklar yaptıklarını da söyleyen Filiz Ulusoy, "Bir anne olarak çocuklarımızın plastik, boyasının ne olduğu belli olmayan oyuncaklarla oynamaması gerektiğini düşündüm. Farklı figürlerde oyuncaklar hazırlamaya başladım. Kaynarca Bebeklerini hazırladık. Bizim yöremize uygun kıyafetli bebekler büyük ilgi gördü. Sosyal medya üzerinden bu işi yapanlarla görüşmeye başladık. Ülkenin herhangi bir yerinden lösemililer için bir kampanya olduğunda onlara yardım ettik" dedi. Ulusoy, "Sosyal medya üzerinden birçok ülkede bu işi yapanlarla diyalog kurduk. Japonya bu işte çok ileride, onlardan tarifler aldım verdim. Bu işin bu seviyelere gelebileceğini tahmin etmiyordum. Kaynarca'da birçok kadın örgü bebek yapmayı biliyor artık" dedi.

Editör: TE Bilişim