İlik nakli beklerken 5 yıllık sevdiğine kaçarak evlenen lösemi hastası Özlem Cambaz sevginin gücü ile lösemi hastalığını yendi.

2006 yılında lösemiye yakalanan genç kızın ailesinden hiçbir yakınının dokusu uymayınca, son çare olarak annesi yeni bir kardeş dünyaya getirdi, ancak onun da kemik iliği dokusu uymadı. Tüm umutlarının tükendiği anda, yurt dışından uygun donör aranması için KANSERDER’in de seferber olduğu Özlem için arayışlar sürerken, 5 yıllık sevdiğine kaçan genç kız, sağlığıyla ilgili bir mucizeye de adım attığının farkında değildi.

ANNESİ O GÜNÜ UNUTAMADI

Özlem’in annesi o günü hiç unutamadığını, aklına geldikçe tüm bedeninin titrediğini söyleyerek yaşananları şöyle anlatıyor:

“Biz kızımızın, amcasının kızları ile biraz hava almaya çıktığını sanıyorduk. Onlarla olmadığını öğrendik, ne yapacağımızı şaşırdık. Gelen telefonla daha çok sinirlendik. “Kızınız bizde, oğlumuza kaçtı ve eşi olacak” sözleri ile yıkıldık, çünkü o kadar hassastı ki; biz ona sıkı sarılamıyorduk bile, ne kadar kızsak da hasta evladımızı düşünmek zorundaydık. Tedavisinin yarım kalmaması için barıştık. Kızımın kına gecesinde oynarken ne kadar mutlu olduğunu hissettim. Bizim arka mahallemizdeydi eşinin evi, kapımız çaldı, kızım beyaz gelinlik içinde boynuma sarıldı. Allah bana onu kefeni ile değil, gelinliği ile görmemi nasip etmişti. Bütün kırgınlıklarımı unuttum. Evladımın sağlığı her şeyden önemliydi.”

EL ELE KAÇARKEN EN MUTLU ANIMDI

Özlem yaşadığı hikâyeyi şöyle özetliyor:

“Sevdiğim adamı ailesi zorla başkası ile nişanlamıştı ve birkaç gün içinde düğün yapacaklardı. Ben hastayım diye de benim ailem kesinlikle “olmaz” diyordu.

Şu fani dünyada herkes hasta olur, ama benim gibi sevilmek, benim gibi sevmek herkese nasip olmaz. Bu bana Allah’ın lütfudur dedim ve onunla bir ömür geçirmek istiyordum.

Sevdiğim insanın kaçma teklifine evet dediğim ve onunla el ele kaçtığım an, en mutlu olduğum andı. Şimdi bir buçuk yaşında kızımız ve 6 aylık oğlumuz ile çok mutluyuz.

Herhangi bir ilaç tedavisi almıyorum, çünkü kendimi çok iyi hissediyorum. Hamilelik dönemlerim sorunsuz geçti. Çocuklarımı normal doğumla dünyaya getirdim. 2 aylık kontrollerim dışında hastaneye gitmiyorum.

Tek sorunumuz eşimin sürekli bir işi olmayışı, inşallah o da olur. Çocuklarımıza iyi bir gelecek sağlarız.”

 

 

KANSERDER HEP DESTEK

KANSERDER’in kanser hastaları ve yakınlarından oluşan psikoterapi grubu gönüllü psikoloğu Zeynep İrem Tanış, Başkan Nihal Akar, dernek gönüllü basın danışmanı Hülya Sürücü, lösemiye yakalandığı yıldan itibaren KANSERDER’e üye olan Özlem’e, sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretten oldukça memnun kalan Özlem “Dernek en sıkıntılı zamanlarımda her zaman benim yanımdaydı, bana hep destek oldu.” dedi.

KANSER OLMAYANLAR ANLAYAMAZLAR

Özlem şunları söyledi:

“Ben Nihal teyzemin emeklerini unutamam. Yağmur altında saatlerce babamla birlikte benim Çapa Kemik İliği Bankasının istediği tahlil ücretlerimi temin etmek için verdiği mücadelelerini kimse vermedi. Kanser hastalarının neler yaşadığını bilmeyenler bunları bilmez. Onun yaptığı iyilikleri anlatmaya zaman yetmez.”

SEVGİNİN GÜCÜ

Özlem’in bu duygu dolu sözleri karşısında duygulanan KANSERDER Başkanı Nihal Akar ise “İnsan olarak insani duygularla yola devam etmeyi Allah herkese nasip etsin. Özlem kızımızın sağlıklı ve mutlu olması bize en güzel hediyedir.  Bugün de üyelerimiz ile bu güzel ziyareti yapmanın huzurunu yaşıyoruz. Sevginin ve mutluluğun ne kadar önemli olduğunu hep birlikte görüyoruz.” dedi.

 

Kanserder ziyaretinde konuşan Özlem’in anlattıkları sevginin gücünü bir kez daha kanıtladı

Editör: TE Bilişim