Saygı duruşu ve istiklal marşının söylenmesi ile başlayan festival açılışı Karadenizliler Derneği Akyazı Şube Başkanı Ekrem Çoruhlu, Belediye Başkanı Hasan Akcan ve İlçe Kaymakamı Ömer Kalaylının konuşmaları ile devam etti.

Dernek Başkanı Çoruhlu bu tür Derneklerin birliği, beraberliği, dayanışmayı ve kültürel zenginliklerin yaşatılmasını sağladığına dikkat çekerek, bizim bugün burada yaptığımız iş bu duygu ve düşünceleri hayata geçirmektir dedi.

Belediye Başkanı Hasan Akcan’da konuşmasında bu tür etkinlikleri önemli olduğuna dikkat çekti ve bugün Karadenizliler bir etkinlik gerçekleştiriyorlar. Yarın Abaza ve Çerkezler, Gürcüler, Boşnaklar ve diğer etnik kökenlilerde bu tür faaliyetlerde bulunabilirler ve Belediye olarak biz tamamına kapılarımızı ardına kadar açtık ifadelerini kullandı.

İlçe Kaymakamı Ömer Kalaylıda düzenlenen bu etkinliğin önemli olduğunu söyledi ve Akyazı’nın etnik köken olarak tam bir ifadeyle mozaik olduğunun altını çizdi ve Kaymakamlık olarak da bu tür etkinlikleri daima destekliyoruz ve desteklemeye de devam edeceğiz dedi.

Konuşmaların ardından Trabzonsporlu futbolcunun imzalayarak gönderdiği üç forma Kaymakam Ömer Kalaylı, Belediye Başkanı Hasan Akcan ve Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çakmak’a Derrnek başkanı Ekrem Çoruhlu tarafından takdim edildi ve daha sonra Dernek yönetimi ile Protokol üyeleri hatıra resmi çektirdi.

Protokol daha sonra yöresel ürünlerin sergilendiği ve satıldığı stantları bir bir gezdi ve sattıkları ürünler hakkında geniş bilgiler aldılar. Daha sonra Dernek yönetimi tarafından hazırlatılan mıhlama protokol üyeleri ile açılışa katılan Akyazılılara ikram edildi.

Açılış törenine katılan Akyazılılar da çalan müzik eşliğinde horon oynadılar ve kurtlarını döktüler.

Düzenlenen açılışa Kaymakam Ömer Kalaylı, Belediye Başkanı Has an Akcan, yardımcısı Mehmet Çakmak, AK Parti İlçe Başkanı Fevzi Bora, CHP İlçe Başkanı Recep Furuncuoğlu, Ziraat Odası Başkanı Ali Şener Bayraktar, Belediye Meclis Üyeleri , Mahalle Muhtarları, bazı Daire Müdürleri ve SESOB’a bağlı Oda Başkanları ve kalabalık vatandaş katıldı.

Editör: TE Bilişim