Akyazı Kaymakamlığı Sarıkamış harekâtında şehit düşenler için yürüyüş düzenlendi. Akyazı’da Sarıkamış harekatının 102. Yılında, Sarıkamış dağlarında şehit düşen dedelerimizi ve onların nezdinde tüm şehitlerimizi yad etmek amacıyla İlçe merkezi Gazi Süleyman paşa Camii önünden başlayan yürüyüş yapıldı.

 Akyazı ilçe kaymakamlığı ve Akyazı belediyesi tarafından etkinliğe katılanlara bayrak, bere, atkı ve eldiven verildi. İlçe merkezi Gazi Süleyman Paşa Camii önünden start alan İlçe kaymakamı Ömer Kalaylı, belediye başkanı Hasan Akcan,Jandarma bölük komutanı  Mustafa Ünlütürk,İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Karakaya,Orman işletme müdürü Mustafa Çalışkan,Siyasi partilerin ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, Sivil Toplum kuruluşlarının temsilcileri. Muhtarlar Derneği başkanı Bekir Durmuş ve Mahalle muhtarları,  Sivil Toplum Kuruluşu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

 Gazi Süleyman Paşa Camii, Pazarköy Caddesi güzergahından devam eden Sarıkamış Şehitlerini anma yürüyüşü, Pazarköy Mahallesinde tamamlandı. Pazarköy Mahallesinde köylüler tarafından karşılandılar.

İstiklal Marşı ile başlayan Şehitleri anma programı, İlçe müftüsü tarafından tüm şehitler için yaptığı duanın ardından sona erdi.  Akyazı ilçe kaymakamı Ömer Kalaylı etkinliğe katılanlara teşekkür etti.

 Alaattin ONUR

Editör: TE Bilişim