Sevgili okurlarım bildiğiniz üzere geçen günlerde Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerini ilgilendiren bir yazı yazmıştım. Sağlık öğrencilerine verilen sözlerin yerine getirilmesi ve hak ettikleri yetkilerin tekrardan iadesini istemiştim. Son zamanlarda sağlık meslek liselerine yardımcılık unvanlarının getirilmesi ve mezuniyet sonrası kadrolarının ne olacağı yönünde belirsizlik olması sağlık öğrencileri ve velileri için endişeye sebep oluyordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kahramanmaraş’ta AKP 6. Olağan İl kongresinde yaptığı konuşmada “Sağlık Meslek Liselerini bitirenler hemşire yardımcısı olarak göreve başlayacaklar. Ondan sonra da terfi edecekler. Terfi ettikçe de hemşire olacaklar.” ifadelerini kullandı. Buradan çıkarılan sonuç şöyle ki, bu yıl mezun olan yardımcı unvanındaki meslek lisesi mezunlarının atamaları yapılarak sağlık işletmelerinde görev alacaklar.

Sağlık meslek lisesinden mezun olan öğrenciler süreç içerisinde hemşire olabilecekler böylece sağlık meslek lisesi öğrencilerinin yaşayacağı mağduriyet ortadan kalmış oluyor. Yapılan düzenleme ile birlikte kontenjanların kısıtlanması ve stajlardaki zorluklara kadar yapılan haksız muamele bu açıklama ile son bulacağı düşüncesindeyim. Aynı zamanda Türkiye şartlarına baktığımızda sağlık alanında kendini her zaman yetiştirmiş elemana ihtiyaç duyulacağı da bir gerçektir.

Özellikle sağlık alanlarında verilen eğitimin kalitesinin çok yüksek olması gerekmektedir. Bu yüzden erken yaşlarda bu işe gönül vererek sağlık meslek liselerine kayıt yapan öğrencilerin akademik ve kariyer anlamında önlerinin açılması gerekli. Uzun dönemli bir eğitim ve kariyer planlamasının bu alanda eğitim gören öğrencilerimize yönelik sınavsız geçiş ve ek puan uygulamalarını da içermesi üniversitelerin ilgili bölümlerindeki eğitim öğretim kalitesini de yükseltecektir. Bu konuda da yetkililerden ilgi bekliyoruz. Çünkü bu tür destekleyici uygulamaların olması bu liselerin işlevselliğini artırdığı gibi yüksekokullar ile liseler arasındaki koordinasyonu da artırarak daha bütüncül bir yapıya kavuşulmasını ve daha verimli sonuçlar alınmasını sağlanacaktır.

yaptığım Şahin Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri başta olmak üzere sağlık meslek liselerinde okuyan bütün öğrencilere başarılar dilerim. Bu mutlu haber ile birlikte daha çok çalışarak mesleklerinde başarı sağlamalarını kendilerinde beklemekteyiz.