Yıllardır futbolun içinde var olan ancak bugüne kadar uygulanmayan bir talimatı yeni kitapçığın içinden çıkartıp sizlerin önüne koyduk.

   Haberin içeriğinde var olan konu, aslında kulüplere verilen talimat kitapçığın da var. Okuma özürlü olduğumuz için biz bu konuyu aldık haber yaptık. Olmadı yıllarını Amatör futbolun içinde eriten bendeniz birde bu konuyu köşeme taşıdım.

   Özellikle alt yapı yaş gruplarında yaşanan maçlara çıkmama olayları, bu son zamanlarda üst yapı liglerine de yansıdı . Takımlar katılmak için taahhüt ettiği liglere ya hiç çıkmıyorlar, ya da ligler başladıktan sonra fikstür içinde olmalarına karşın üst üste iki maç hükmen yenilgi sonrası ligden çekiliyorlardı. Artık bu aşamada ceza kapısı aralandı. Geçmişte oy uğruna, kulüplere şirin gözükmek adına, kitapçıktaki talimatların uygulanmaması bu sezon uygulanmak adına ciddi olarak  devreye girecek. Bunu ben değil ASKF Başkanı söylüyor.

   Ceza bir yana, özellikle alt yapı gruplarına canlılık getirmek adına ,kulüplerin bu kategorilerde liglere katılıp ,maçlara çıkması Amatör futbolumuzun gelişimine katkı verir. ASKF nin ve de Futbol İl Temsilcisinin bu konudaki, yaptırım var, talimatlar uygulanacak sözlerinin havada kalmaması gerek.

   Geçmişin futboldaki hantal yapısı içinde var olan bu hoşgörüler devam edecekse  eğer, bedavadan etrafa hava basılmasın. 2017-2018 Sezonunda kitapçık da bu konuda var olan cezai yaptırım uygulamalarının takipçisi olacağımıza dikkat çekerken ,bu konuda futbolda faaliyet gösteren kulüpleri de duyarlı olmaya davet etmek gerek.

KUPAYA BAKIŞ

   Sakaryaspor bugün kupada yine Olimpiyatta olacak. Polisi, görevlisi, top toplayıcısı  çok olması , muhtemel kupa günlüğü için, uzak çok uzak eziyetli yolculuk için Olimpiyata koşarak gideceğine aklım basmıyor. Hem sonra İktidarın kanalı da bu maçı dönüşümlü verecek. 

   Kupada Osman Özdemir ,üç lig maçında hiç şans b ulamayan veya az şans bulan oyuncu grubunun yanı sıra ,kafasındaki oyun planında göremediklerini görmek adına  Eyüp önünde takımın test etme fırsatı bulacak. Geniş seçenekli kadro bu günler için var. Sakaryaspor bugün kupa ,hafta sonu lig ve önümüzdeki hafta içerde Gümüşhane gibi yenilmezlik fiyakası olan iddialı bir takımla oynayacak.

   Seçenekli kadro tam yedi gün içinde tam üç maç oynayacak. Bu günleri düşünerek sezon başı oluşturulan kadro için bu yedi gün çok önemli  bir süreç yaşayacak. Hem Osman Özdemir için hem de oyuncu grubu için bu yedi gün  alınacak sonuçlar, oynanacak oyunlar bize bir çok şeyleri anlatacak. Umarım  futbol heyecanı ile yüklü yedi günün içinden güzel futbol manzarası eşliğinde güzel iç açıcı sonuçlar bizim evin içinde yaşanır.