Camili Halk Eğitim Merkezi binasıyla, Resmi Daireler Kampüsü binasının arası 400 metre. Bu 400 metrelik mesafede, belediye otobüsleri veya dolmuş minibüsler için cep yok ama tam 6 durak var. Yani her 66 metre mesafeye bir durak düşüyor! 400 metre mesafede tam 6 belediye otobüsü veya dolmuş minibüs durağı!...

                                                        **

Çarşı merkezden Camili tarafına gidiyorsunuz. Büyükşehir Belediyesi’nin servis ettiği haberlerden de aklımızda olan Kipa-Yazlık Köprüsü bölgesine geliyoruz. Kipa’nın, doğu köşesiyle Yazlık Köprüsü’nün Prof. Dr. Sabahattin Zaim Bulvarı giriş noktası arası tam 2 kilometre. Yani 2 bin metre. Bu 2 kilometrelik mesafede, yani bu 2 bin metrelik yolda bir tek durak yok. Yani her 2 bin metreye 0 (Sıfır) durak!

                                                        **

Belediye otobüsü için olsun, taksi veya minibüs dolmuş için olsun bir tek cep ve bir tek durak yok! Öbür tarafta, trafik aktivitesi bu bölgenin yüzde 90 altında olan yukarıda anlattığım bölgede 400 metreye 6 durak serpiştirilmiş haldeyken, Kipa-Yazlık Köprüsü arasında ne durak hatırlanmış, ne de cep! Kipa ile Yazlık Köprüsü Çevre çalışmaları yapılmadan önce aynı iki nokta arasında en azından 4-5 cep ve 4-5 durak vardı. Bu çalışmayla onlarda uçtu gitti. Nereye acaba, neden acaba!

                                                       **

Bir ağabeyimiz, ‘..Üşenen adamdan, yazar olamaz..’ derdi! Ben de hiç üşenmeden durakları saydım!

                                               **

İNEN ONA VURUYOR,

BİNEN ONA VURUYOR!

Motorinin sahibi yok galiba! Baksanıza, gelen ona vuruyor, giden ona vuruyor. Hatta inen ona vuruyor, binen ona vuruyor! Önceki akşam saatlerinde, hatta akşamı da biraz gecik, geç saatlere doğru motorine 17 kuruş zam geldi. Bu haberi, gecenin o vaktinde, gazetemizin ekonomi sekreterleriyle derleyip, toparlayıp ekonomi sayfasına koyduk.

                                            **

Gazeteden çıkarken saat 23.00’e geliyordu. O kadar yani! Sonra aradan 24 saat bile geçmeden dün akşamın aynı saatleri. Kimsesiz, sahipsiz motorine 13 kuruşluk bir zam daha. Bu sabahtan itibaren yine zamlı satılacak! Sağa baktık yok. Sola baktık yok. Olacak gibi de değil. Ekonomi sayfasına, ‘Motorine yüzde 13 daha zam’ manşetini çakıp, gazeteden çıkıverdik!

                                            **

Şimdi güzel güzel konuşalım; Zırt pırt zam geldiği için millet kızıp duruyor. Doğru mu? Doğru. E kardeşim, sen 24 saat arayla zammı otomatiğe alırsan tabi ki milletin kafası düşer! Ne yapar 17 kuruş, 13 kuruş daha? Yap 30 kuruş zammı, sen sağa, biz sola.

                                            **

Siz daha bu yazınının yarısını okumadan, aha şuraya da yazıyorum, motorinde indirim olacak! Ben diyeyim 11 kuruş, siz deyin 15 kuruş. Kesin ve de kesin bin indirim gelir bugün. Zira ne zaman böyle zamlarda üst üste kuruşlara yüklendiler mi, ertesi günü mutlaka indirimler huzurda oluyor! Eşeği kaybettirip buldurma durumu!