BAL’a çıkma yarışı Karamanda başladı.

Soğuk havada birbiri peşine önümüze konulan Bal menüsünden yeterince futbol dersi çıkarmaya çalıştık. Daha henüz erken ama altı takımı birden bizim futbol kantarına koyup tartmaya kalkarsam, favori takım işaret etmek adına şimdilik zorlanabilirim. Ancak seyrettiğim altı takım içerisinde Karasu Güven ile Kalaycıspor’un kadro kalitesi kalan haftaların içinden çok şeyler çıkartabilir diye düşünüyorum. Futbolda bir farklı skora güvenip tamam bu işi burada biter demenin ne kadar çok zor olduğunu ilk iki maçta gördük. Hendekspor Pamukova 1968 önünde,Kalaycıspor Karasu Güven önünde futbol üstünlüğü içine birden fazlasını ekleyemedikleri için yakalandılar. Tek devreli Play-Off’ların futbol cazibesini bu işin içerisine eklersek, daha yolun başındayız.

***

Serdivanspor on kişi ile kazandı. Ümit gibi kaliteli bir gol silahı, attığı dirsekle takımın belki de iki önemli oyunda yalnız bırakacak. Sarı Siyahlı ekip bir kişi eksik kaldıkları 50 dakikalık bölümde topa daha çok sahip olup, topla daha çok oynayabilen oyuncu yapısıyla, umudunu daha çok Levent’in yan top ustalığına bağlı kalan Aşağı Kirazcaspor’u , bana göre bu özellikleriyle yendiler. Yolun başında futbol evine üç puan morali gitmek Serdivanspor’a artı yazar. Eski güçlerinde olmasalar da ezberlerine aldıkları oyun anlayışına sadık kalmaları onlara ilk maçta istediklerini verdi. Takımların oyun yapısından ziyade oynadıkları futbolu, aldıkları sonucu futbol kantarına koymaya çalıştım.

Bu işte ben, Serdivan, Kalaycı, Karasu Güven içinden ikisini BAL yarışında yol almaya daha yakın takımlar olarak işaret ettim. Yanılgı payı var mı ? Olmaz olur mu. Hiçbir maç oynamadan kazanılmıyor. Ben şahsi futbol bilgimi önünüze koydum. Bunu çürütmek oynayanlara kalmış bir futbol hikayesi olarak bir köşede nöbet tutuyor.

***

Bu arada Hakemlerden Suat Güz olanı Cumartesinin en kritik güç dengeleri birbirine yakın olan maçta kırmızı kart konusundaki çekinken yapısıyla bana göre sınıfta kaldı. Arif Sucuoğlu vasat,Erkan Engin klasına yakışır güzellikte bir maç yöneterek Cumartesinin hakem alkışını aldı. Çıkardığıkırmızı , verdiği penaltı cuk diye yerine oturan kararlardı. Arif Sucuoğlu’nun Pamukova 1968 lehine verdiği penaltıda, penaltıydı ve oda doğru olanı yaptı. Takımlara ve seyredenlere ufak bir uyarı, sinirlerinize hakim olun. Oynayanlar, ufak hareketleri büyütmeyin. Hendek maçında Pamukova’lı Mustafa’nın rakibine yaptığı bir ufak el hareketi beraberliği içine sindiremeyenlerce büyütüldü, saha içi karıştı ve sonunda iki kırmızı çıktı. Biz Bala çıkışta güzel futbol, güzel hakem ve de güzel seyreden taraftarla beraber maç izlemek istiyoruz.