YUSUF HALAÇOĞLU…

İYİ Parti Kayseri Milletvekili, sosyal medyadan dikkat çeken paylaşımlarda bulundu. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün adının muhalefetin ortak adayı olarak geçmesine dikkat çeken Yusuf Halaçoğlu, İYİ Parti’ye tuzak kurulduğunu iddia etti. Cumhurbaşkanı adaylarının, partinin genel başkanı Meral Akşener olduğunu tekrar eden Halaçoğlu, ‘Herkes şunu iyi bilsin ki, biz bir takım oyunlara gelmek için bu yola çıkmadık. Bu tuzaklara düşmeyiz. Hangi derin devletin önümüzü kesmek istediğini iyi biliyoruz’ ifadelerini kullandı. Halaçoğlu mesajının devamında, ‘Çatı ittifakı yok diyoruz ama akıl almaz yerlerden baskı geliyor. Buna izin vermeyeceğiz. Meral hanımdan vazgeçmeyeceğiz’ şeklinde yazdı. (Ne anlattı?)

AHMET DAVUTOĞLU…

‘..Üç hususun net şekilde bilinmesini isterim. Birincisi, geçtiğimiz günlerde Sayın Abdullah Gül’ün davetiyle bir araya gelmemiz sebebiyle spekülasyon üretildi. Benim için insani ahlak önemlidir. Birlikte çalıştığım cumhurbaşkanları, selefim olan başbakanları benimle görüşme davetinde bulunduğunda bunu yerine getiririm. Kimsenin bunu sorgulamaya da hakkı yoktur, fikir beyan etmeye de hakkı yoktur. Bizler, devlet görevi üstlenenler her birimiz millet meseleleriyle ilgili bir araya gelir konuşuruz. İkincisi, temel kurucu ilkeleriyle bütün enerjimi son 16 yıl içinde vakfettim AKP hareketi ki, buna AKP’nin her bir neferi teşkilatı ve AKP’nin girdiği 5 genel seçimin ikisi benim genel başkanlığımda gerçekleşmesinden hareketle, bütün teşkilat mensuplarına canı yürekten teşekkür ediyorum. Son teşkilat değişimde görevi alanlara da bırakanlara da teşekkür ediyorum. AKP’nin almış olduğu karar benim de karardır. Üçüncüsü, kendi siyasi geleceğim konusunda ise beni tanıyanlar bilir Başbakanlığı bir hafta içinde bırakmış olan siyasi kişiliğin gelecek hesabı olmaz. Kendi şahsi siyasi geleceğim hususunda da iki konuyu vurgulamak isterim. Önümüzdeki seçimler için milletvekili adayı değilim ve olmayacağım. Bundan sonra siyasi faaliyete devam edecek miyim? Edeceğim. Çünkü ilkeler konusunda Türkiye’de dünya da kritik bir eşikten geçiyor. Tarih nehri akarken bu tarih nehrine kenardan bakmayı doğru bulmam..’ (Ne anlaşıldı?)

AHMET EŞREF FAKIBABA…

İki gün önce Madrid'e gittiğini hatırlatarak tarım açısından Madrid ve Şanlıurfa'yı kıyaslayan Fakıbaba şöyle konuşuyor, ‘..Madrid'in ve Şanlıurfa'nın tarım alanına baktım. Emin olun aramızda çok büyük fark yok. Fark var ama kapatılmayacak fark değil. Çalıştığımızda halledemeyeceğimiz hiçbir şey yok. Bu proje önemli proje. Bu projeyle 2 milyonluk yem bitkisini desteklediğimizde sadece Şanlıurfa kaba yem ihtiyacının yüzde 40'ını karşılayacak..’ diye konuştu. ‘..Böyle bir ortamda KENDİ GIDASINI ÜRETEMEYEN HİÇBİR DEVLET BAĞIMSIZLIKTAN SÖZ EDEMEZ. Son zamanlarda gördük, TIR’lar dolusu doları olan ülkeler, gıdaları olmayınca ne duruma düştüler? Çok şükür Türkiye’miz var ve o ülkelerin yardımına koşuyor. Teknolojiyi dünya seviyesinde hatta daha da ileri bir şekilde temin etmek öncelikli amacımızdır. Tabii bunun kadar önemli bir başka mesele de tarımsal girdileri üreticilerimiz için uygun hale getirmektir. Bu bakımdan Tarım Kredi Kooperatifleri ve iştirakleri bizim için çok önemli. Hizmeti üreticinin ayağına götürmelisiniz. Ayrıca hizmette kaliteyi de artırmalısınız. Yani anlayacağınız üreticinin hizmetkarı olacaksınız. Böyle olduğu takdirde çalışmalarımız anlam kazanacaktır..’ (Ne anladık?)