‘..Çok şükür ülkemiz yenileştikçe insanlar et yemeye daha fazla önem veriyorlar. Bak hatırlıyorum rahmetli baba yarım kilo et alırdı. Biz o eti 8 kişi yerdik ve 2 yemek yapardık. Şimdi ise bir kişi 250 gram et tüketiyor. Yani 2002 yılında kişi başına düşen 6 kilo 500 gram iken şimdi ise 15 kilogramı buldu ve nüfusumuz 2002 yılında 60 milyondu şimdi ortalama 90 milyon oldu. Tabi ki sizler çok çalışıyorsunuz çok üretiyorsunuz ancak bu yeterli gelmiyor. Bunun için bizim desteklerimiz devam edecek..’

                                              **

Kim bu sözleri söyleyen? Söyleyeyim… Bu sözlerin sahibi; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın ta kendisi. Bu sözleri geçtiğimiz günlerde Antalya’nın Alanya’sında yapılan Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Yıllık İstişare toplantısında söylemiş... ‘Kırmızı etin fiyatını yarı yarıya düşüreceğim’ sözüyle Tayyip Erdoğan’dan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın anahtarlarını aldığı konuşulan Fakıbaba, şimdi günde yüz takla atıyor ama kırmızı et fiyatlarını geri çeviremiyor!

                                             **

Baksanıza şimdi o da, büyük turpu heybeye atmış, ‘Kırmızı eti çok tüketmeye başladınız’ deyip bize fatura bize kesmeye başladı! Kırmızı et tüketimi günlük olarak ABD’de 298 gram, AB’de 211 gram ve hala Türkiye’de 89 gram ve buna rağmen ‘Kırmızı eti çok tüketiyorsunuz, tu kaka size!’ diye fırça bize yani :-

                                              **

Bu arada; Ekşi Sözlükte onun için birileri ısrarla, ‘Türkiye siyasetinde beyaz bir lekedir’ ifadesini düşmüş! ‘Faul’ mü demek istemişler, yoksa ‘Ofsayt’ mı? Belki de ‘Penaltıdır’ Araştırıyorum, öğrenince sizinle de paylaşırım!..

                                              **

EN ÇOK ÇALIŞANA

EN DÜŞÜK MAAŞ!

Bu başlığı, ‘Ekonomi Sayfamız’ olan 4. sayfanın manşetinden çaldım! Ekonomi sayfasında manşet, emekli olabilmek için toplumda en uzun çalışan ve en uzun süre prim ödeyen esnaf ve sanatkarlarla ilgili bir haber. Üstelik bu esnaflar güç bela emekliye ayrılınca kendilerine en düşük maaş bağlanıyor. Bağ-Kur zulmünden kurtulamayan bu insanlarımız doğal olarak artık düşük maaşlarına bir düzenleme getirilmesini istiyor.

                                           **

TESK yani, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu, esnaflarımızın üst kuruluşu. Genel başkanda iki günde bir yaptığı kurusıkı basın açıklamalarıyla tanınan Bendevi Palandöken’dir. Palandöken dün de, ‘..Toplumda en çok çalışan kesim olan Bağ-Kurlu esnaf ve sanatkarımızın emekli aylıkları maalesef asgari ücretin altında. Bağ-Kur emeklilerinin aldığı maaş maalesef açlık sınırının bile altında..’ diye konuşmuş! Söyledikleri doğru. Emekli esnafın maaşı bin liradan başlıyor.

                                          **

E efendi! Sen de 2 milyonu aşkın esnaf teşkilatının başısın. Sen bu işi hala düzeltemediysen ve hala beyaz sakalınla lafın dinlenmiyorsa, yirmi yıldır o koltukta niye oturuyorsun? Yoksa sen de mi yapıştın o koltuğa?!