“Cüzzam- Lepra“ denilen hastalık yakın zamanlara kadar toplumları dehşete düşüren korkunç bir hastalıktı. Aile içinde bile çürüyüşe terk edilmek vardır.  

“TÜRKAN !” dizisinin ilgili bölümleri keşke yeniden yayınlan. Ölüme terk edilmiş Cüzzamlıları yaşama döndürme erdemi nasıl bir şeydir görebilsek.

                                                                   *

Sakarya Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, cumartesi günü öyle bir şey yaşattı. Sakarya ÇYDD’de harika sosyal katkılar, eğitimler, etkinlikler yapılıyor.

Prof. Dr. Ayşe Yüksel’in, ÇYDD Kurucusu Türkan Saylan’la birlikte Lepra-Cüzzam ve tüm sosyal çalışmalarda birlikte yaşadıklarını anlattığı panel şahaneydi.

                                                                   *

“ TÜRKAN “ da, gencecik bir kadının, kendi ailelerini bile dehşete düşürüp, bir köşede ölüme terk edilmiş kız-erkek, insanlara hayat kazandırdığını izlemiştik.

Prof. Dr. Ayşe Yüksel, O hayatı O’ndan öğrenerek, birlikte yaşadıklarını anlattıkça soluğum boğazıma düğümlendi. Bu ülke Onlarla hala muhteşem!     

Kayserili Ayşe Yüksel, eğitim için büyükşehire gideceği zaman; Dedesi, “Kızım, orada kimsem yok diye düşünme. ÇYDD’ye git, SANA AİLE OLUR.” demiş.

                                                               *

Ayşe Yüksel’in, “ Tıp okuyordum. Kelebek romanını okumuş; Cüzzamlı hastalıklardan korkuyorum. Lepra-Cüzzam çalışmaları için Türkan Saylan’a asistanlık yapmam önerildi.

İki kez reddettim; söyleyememişler. Üçüncü de,“ Git yüzene kendin söyle dendi.  Gittim, öyle bir insanla karşılaştım ki, insanlığına ölene kadar birlikte çalışacak kadar hayran oldum.”   

Evet; insanlığı böylesi bir avuç erdemli güzel insanlar ayakta tutuyor.

                                         AK PARTİ; HENDEK VE FERİZLİ İSTİŞARESİ?

“Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nin, yerel ve genel seçimlerden önce, ekim veya Kasım 2018’de yapılması gündemde.” Bu söz boşuna dillendirilmiyor gibi.

Kamuoyunun diline düşmüş, tartışılacak tarafı da kalmamış gibi olan AK Partili kimi belediye başkanları arka arkaya görevden alındı, alınıyor.

Başka siyasi partili belediye başkanları da algı şaşırtma gibi görevden alınıyor.

                                                                 *

Ama şu kesin; önce Yerel Seçim yapılsa, AK Parti’de olan 7-8 Büyükşehri muhalefet partileri kazanırsa, Cumhurbaşkanlığı Seçimi bıçak sırtıdır.

O nedenle; Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nin öne alınması hiç sürpriz olmasın.  

Cumhurbaşkanlığı Seçimi öne alınsa da; AK Parti Sakarya’da ve ülkenin her tarafında, parti içi Tam Ayrımsız bir aklanmaya gitmeye mecbur.

                                                                *

Örnek: Ferizli ve Hendek belediyeleri AK Parti’de. İki belediyede olan bitenler, yerel basına yansıyanlar ayyuka çıktı. AK Partiden de pek bir ses yok?

AK Parti İl Teşkilatı, acaba sokağa taşan bu konularda, istişare denilebilecek bir istişare yapabiliyor mu? Seçime 2 gün kala çok geç olur.

                                                                 *

“ Kol kırılır, yen içinde kalır “ da olmaz. Dışarıdan, İYİ Parti’nin çok İYİ geldiği görülüyor. Hatta, Sakarya’da da gün geçtikçe daha İYİ olunduğu da.

İYİ Parti; Saadet Partisi’nin kararlı tutumu ve Erbakan’ın TÜRKİYE-MİLLİLİK anlayışı, Sn. Cevat Ayhan’ın Sakarya’ya MİLLİ katkıları seçimi dipten etkiler.

                              SN. CEVAT AYHAN’IN MİLLİ SAKARYASI : -)

Sayın Cevat Ayhan TZDK’dan genel müdürümüzdü! Devletimize iyi Bakanlık yapan bir Siyasi Sakaryalıdır. Kendisine sağlıklı, huzurlu, iyi bir hayat dilerim.    

Sakarya’da, Cevat Ayhan örneği, bir siyasi devlet adamı siyasetçi artık yok.                                                                

Cevat Ayhan, TZDK Genel Müdürü iken, ülkede ve Sakarya’da devlete, işsiz insanlarımıza kazandırdığı kimi eşsiz servetlere TZDK’a da birebir tanık oldum.

                                                                *

 TZDK’nın sadece Adapazarı Traktör Fabrikası vardı. TZDK FORD Traktörü de özel sektöre satılmıştı. Cevat Ayhan ile STEYR Traktörü yapımı başladı.

Bugünkü BAŞAK Traktör arazileri alındı, Fabrika hayata geçti. Pamukova TZDK Fabrikası açıldı; Akyazı’da TZDK fabrika arazisi alındı.

Büyük Deprem’de Çark Deresi karşısında Adliye kurulan O araziler de alındı.

AK Parti hepsini, ya kapattı, ya da sattı!

                                                                         *

Ulaştırma Bakanı Sn. Cevat Ayhan’ın yaptığı Yeni Karasu Yolu; Duble Geyve-Bilecik-Eskişehir Yolu; D.100 Adapazarı Dörtyol-İzmit Dublesi hala zirvemiz.

MİLLİ SİYASET’in, halkımıza ait bir tek ZİRAİ Donatım Fabrikası yok. Araziler ve mülkleri haraç mezat satıldı. Dahasını benden iyi hatırlayanlar yaşıyor.

Saadet Partisi’nin ve Gn. Bşk. Karamollaoğlu’nın farkı da galiba tam burada?

20 Yıldır Sakarya’da bir BAKAN (!) yok. Benzeri ölmez KAMU işleri de yok!