Bir süredir Büyükşehir Basketbol Takımı’nın geleceğiyle ilgili türlü türlü iddialar dolaşıyor ortalıkta.

Kapandı kapanacak, satıldı satılacak derken son günlerde birtakım gelişmeler yaşıyoruz şehir olarak.

İlk olarak TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu ve ekibi Sakarya’ya bir ziyarette bulundu. Büyükşehir’i ziyaretinde Sakarya’nın Süper Lig’de olmasının önemine dikkat çekti Türkoğlu.

Ardından Çarşamba günü de basketbol takımının geleceğiyle ilgili bir basın toplantısı gerçekleştirildi.

Başkan Toçoğlu’yla birlikte basketbol takımının yönetim kurulu üyeleri basın mensuplarının karşısına çıkarak, merak edilen tüm soruları cevaplandırdı.

Öncelikle yeni sezonda takımın Süper Lig’de mücadele edeceği, sponsor ile ilgili görüşmelerin devam ettiği ve Serdivan’da bulunan 5 bin kişilik salonda maçların oynanacağı ifade edildi.

Şimdi hızlı bir şekilde yeni sezon hazırlıkları başlayacaktır. Ki Akgün Altuğ’da isim belirtmeden anlaşılan basketbolcuların olduğunu açıkladı.

Basketbol takımı bu şehrin en önemli markalarından biri. Kazanılan şampiyonlukta spor camiasında marka değerini daha da yukarılara çekti.

Bu yıl da şehrin adı farklı farklı alanlarda gündeme gelecek. Televizyonlarda, spor programlarına konu olacak.

Bunlar uzun yıllardır hasretini çektiğimiz konular. Spor programlarında adımız geçtiğinde tüm dikkatimizle dinleyeceğiz.

Tabi şimdi önümüzdeki süreçte sponsor konusunun çözümü gerekiyor.

Güçlü ekipler ve sponsorlarla yoluna devam eden takımlarla mücadele edebilmemiz için iyi bir kadro kurmamız gerek.

Büyükşehir Belediyesi ve bir kısım iş adamının desteğiyle bir yere kadar gidebiliriz. Daha da ötesinde güçlü sponsorlara ihtiyacımız var.

Bu konu için de görüşmelerin devam ettiğini ileri sürdü Akgün Altuğ. SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul’un da bu işe ciddi bir katkı sunacağını söyleyebiliriz.

Velhasıl basın toplantısıyla birlikte basketbol konusunda şehirde oluşan puslu havanın dağıldığına inanıyorum.

Taraftarlar rahat bir nefes aldı diyebiliriz. Şimdi heyecanla transferlerin açıklanacağı gün beklenmeye başlanmıştır bile.

Türkiye’nin yetiştirdiği önemli koçlardan biri olan Selçuk Ernak, transferde de şehri heyecanlandıracak isimleri takıma kazandırılmasını isteyecektir.

Bu yıl basketbolun şehrin her köşesine yayılacağını düşünüyorum. İnşallah yeni sezon Sakarya basketbolu için yeni başarılara açılan kapı olur.