AK Parti, Sakarya Büyükşehir Başkanı Adaylığı için Ekrem Yüce’yi açıkladı.

   Şimdi, önümüzdeki 4 ay şehirde yapılması zorunlu çok önemli işler var. Zaten, açıklanan adaylığa, kimsenin “kırıldım, gücendim!” deme şansı yok da:

    Kimsenin, şu günden göreve veda etme şansı da yok. Toçoğlu ve kadrosu da bitirilmesi şart olan işleri önceleyecektir. Köstek olacaklar zaten şunu bilir:

   Herkesten fazla Yerel Basın izliyor! Şehir siyasi partilerin babasının malı değil.

                                                                 ***

     Aday açıklama töreninde edilen kimi lafların arkası da biraz izaha muhtaç? Ekrem Yüce konuşması içine kimi sözleri bilerek mi soktu, bilinmeli.

   Yarın Sakarya Büyükşehir’i Yönetmeye Seçilebilecek Adayların öyle sözler etmesi, çok kişiye, “Yok artık!” dedirtebilir. Ben, “aha!” bile dedim: 

     Haberde okuduğuma göre, ismi açıklanan Yüce teşekkür konuşmasında:

   ”Cumhurbaşkanımızı bilin ki mahcup etmeyeceğim. Sakarya’da İl BAŞKANIMIZIN ŞEMSİYESİ ALTINDA bütün ekiplerimizle, milletvekillerimizle yoğun bir şekilde farklı bir Sakarya’yı sizlere takdim edeceğiz!” sözleri varsa;

 O sözlerin içinde kimi göndermeler, yanlışlar mı var? Ne yani:

                                                                 ***

   Büyükşehir Belediyesi’ni Seçilmiş Başkan ve Meclis Yönetmez mi? Yönetmede artık AKP İl Şemsiyesi mi arayacağız? “Katkı, destek!” değil; “Yönetme!”

    “Siyasi Parti İl Başkanı, Milletvekilleri Şemsiyesi?” sözü neleri içerir acaba?

    O sözü, ne tarafa çekmek istersen çek! “Bundan önce SBB Yönetilirken AKP İl Başkanı ve milletvekilleri işe karıştırılmıyordu?” gibi anlaşılmaz mı?

    Öyle ise; “Zeki Toçoğlu doğru olanı yapmış! Şehrin SBB’yi Yönetme Kimliğini bir siyasi parti il başkanına, milletvekillerine mecburcu etmemiş!

    Çünkü Şehir Yönetmede son kararı Seçilmiş SBB Başkanı ve Meclis verir. Siyasi parti İl Başkanı ve Milletvekilleri müdahil oluyorsa yanlış orada başlar.  

    Başkanlar seçildiği ilk gün; “Halkımıza teşekkür ediyorum. Şu anda parti gömleğimi çıkardım; Tüm Sakarya’nın belediye başkanıyım!” derken, halkına yalan mı söylüyor?

     “O söz yanlış anlaşılmış. Parti İl Başkanı ve Milletvekillerinden katkı alır,  destek isteriz” denilmeli mi? Bence, “Katkı, destek!” düzeltmesi gerekir.

                                                 

                                TOÇOĞLU’NA YANLIŞLARINI YAZDIK!

     Zeki Başkan’a, “Şehri şunlarla Yönetti!” demedim. Ama şehirde, kamuoyu önüne kimlerle çıkmayı-dolaşmayı tercih ettiğini söyleyen, yazan çok oldu.  

   Şehirde doğup büyüyen deneyimli bireyler, yıllardır:

  “Dünyanın en gelişmiş, en kalabalık şehirlerinde bile, bir değil, birçok Tren Garı şehrin göbeğine kadar girer. Adapazarı Garı tarihten nasıl silinir?

   GAR’ın şehir trafiğine asla engeli yok! ADARAY’a trilyonlar harcandı. O Gara Adaray Treni yıllarca ve çok daha fazla seferle geldi, gitti. Trafik mi engellendi?

    O ADARAY da çöpe atıldı; trafik yoğunluğu bir santim değişmedi.

    Bu İŞ’in arkasında kim ve ne var; SBB neden saydam değil? 2 Ayda Tren gelebilecek ADA Garı nasıl bir muamma?

   2018 Sonu, Trenler Haydarpaşa’ya kadar gidiyor! Pendik-Halkalı seferleri aylardır deneme seferleri yapıyor” diye toplu istekler sunuyor.

    Bence, Toçoğlu, şehre son bir imza atmalı; GARA O TRENİ 2 AYDA GETİRMELİ:

                                                               ***

    Toçoğlu’na yanlışlarını söylemeye çalıştım. Çok da gönül koymuştur? Asla öyle bir anlayışım olmaz. Her zaman Sakaryalı kardeşimizdir, öyle bilinsin.

   “Çağdaş bir şehrin ulaşım çıkmazı, yol ve kavşaklarla çözülemez. Ulaşım sorunu şehri kuşaklayan Çağdaş Raylı Sistemle-Tramvayla çözülür!” de dedim.

   AK Parti SBB Adayı Ekrem Yüce’nin Seçim Kitapçığı’nda İlk Vaadi, “Bir yıl içinde Raylı Sistem Projemiz ve ihalesi hazırlanacak!” olmazsa, hiç destek beklemesin.

    Sakarya TÜVASAŞ’ın koynundaki ROTEM’in yaptığı Kocaeli Tramvayı somut örneğim olur. 1,5-2 yılda İzmit içinden bir uçtan bir uca geçti; harika işliyor.

      2 Yıl sonra İstanbul’a doğru büyüyor. Sonra da Sabiha Gökçen Havaalanı’na kadar uzayacak; Projesi hazır. Oradan Kadıköy’e Metrosu’na bağlanacak!

    Ekrem Yüce, “AK Parti İl Yönetimi ve Sakarya Milletvekilleri Şemsiyesi”ni bence ağzında kaçırmış(?), ama;

    Adapazarı Raylı Sistemi’ni artık, Destek ve Katkı olarak gündeme sokmaya mecburlar. Hatta birkaç yıl sonra da; Akyazı, Hendek’e uzanacak bir Projeyi.