AK Parti Olağanüstü Kongresi’nin ardından tekrar partinin başına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde İl Başkanları Toplantısı’nda bir konuşma gerçekleştirdi.

Farklı başlıklarda konulara temas eden Erdoğan, teşkilatlara ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu.

2019 seçimlerinin kritik bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Erdoğan’ın kısa süre önce ‘Metal Yorgunluğu’ tabirini tekrar kullanması ise dikkatimi çekti.

Toplantıyı canlı olarak takip edemesem de devam eden günlerde açıp izledim. Erdoğan’ın konuşmasının çok ciddi mesajlar içerdiğini söyleyebiliriz.

AK Parti il ve ilçe teşkilatlarında kapsamlı bir değişimin şart olduğunu vurguladı Erdoğan. Tabii Sakarya’da da birtakım değişiklikler olacağı aşikar.

Tüzük gereği tekrardan aday olamayacak 3 ilçe başkanı var. Serdivan, Sapanca ve Geyve’de yeni adaylarla yola devam edilecek.

Kamuoyunda da il başkanlığına yeni isimlerin aday olduğu epeydir konuşuluyor. Sürecin Sakarya’da nasıl olacağını hep birlikte göreceğiz.

Yerelde yapılacak değişiklikler 2019 seçimlerini etkileyecektir. Ne yönde bir değişim olacağını ise 2019 yılının Mart ayında görmüş olacağız.

* * * * * * * * * * * * *

Sevindirici bir durum

Birkaç gündür CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun ‘Adalet’ adı altında başlattığı yürüyüş Sakarya sınırlarında devam ediyordu.

Hendek’ten şehre giren Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler bugün itibariyle şehrimizi geride bıraktı.

Bu süre içerisinde bir provokasyon olmaması adına emniyet mensupları ciddi bir çalışma yürüttü.

Geçtiğimiz günlerde Düzce’de tatsız bir olay yaşanmış, yapılan hareket Düzce şehri için kötü bir örnek oluşturmuştu.

Yürüyüşün Sakarya ayağında hamdolsun herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadık.

Her ne kadar bu yürüyüşü desteklemesem de yaşanacak olumsuz bir durum tüm şehrin imajına zarar verecekti.

Bizim açımızdan sevindirici tarafın bu olduğunu düşünüyorum.