Her ne kadar Sakarya basınında gazetelerin iç sayfalarında 2 -3 sütunluk haber değeri verilse de(!) Kaynarca'da gençlerin düzenlediği 'Teröre Lanet Yürüyüşü' coşkusu ve kalabalığıyla tarihi bir gün yaşattı.

Merkez nüfusu 5 bin olan bir ilçede aralarında çok sayıda kadının da bulunduğu İki bin kişinin üstünde kalabalığın coşkuyla bayrak taşıması ve ulusal birliğimiz için yürekten ses vermesi takdire değerdi.

Yürüyüşü düzenleyen Cafer İçöz ve arkadaşlarını içtenlikle kutlarım.

Kaynarcalıların cocuk, genç, yaşlı, kadın, erkek 'BİZ' olduğu bu gecede kendilerine ilçenin yönetimi, geleceğini emanet edilmiş başta Belediye yöneticileri olmak üzere, AKP'liler niye yoktu?

Vatandaştan mı  korktular. Provokasyondan mı korktular, oysa Kaynarca'da ne Kürt mahallesi var, ne de HDP ilçe binası(!) Niye katılmadılar merak ettik...

KAYMAKAM VESAYETİNDE SEBZECİLER BİRLİĞİ

Başlığa bakıp da olumsuz düşünmeyin. Vesayet altında kurulsa da Kaynarca'da Sebzeciler Birliği'nin kurulması son yıllarda yapılan en büyük adımdır.

Kaynarca, Niğde ve Samsun'un Bafra'yla birlikte Türkiye'nin en önemli 3 lahana üretim merkezinden biridir.

Kaynarca lahanasının en azından Marmara bölgesinde meşhur hale gelmesinde ne gelmiş geçmiş Belediye yöneticilerinin ne de siyasetçilerin gram katkısı yoktur.

Hatta onlara rağmen gelen bir başarıdır. Çoluk çocuğuyla, kadını erkeğiyle devletten hiç bir destek görmeyen  Kaynarca çiftçisinin kışın çamurunda uğraşıyla başarılmış bir mucizesidir.

İlçe girişinin estetiğini bozduğu gerekçesiyle doğru dürüst yer ayarlanmadan itilip kakılan Kaynarca lahana pazarında devletin görülebildiği tek şey Belediye Zabıtasının kestiği işgaliye harçlarıdır.

Yeni göreve seçilen Birlik Başkanının ifadesine göre Belediye lahana üreticisinin traktörüne ve kamyonlarına kestikleri makbuzlardan 50 bin lira gelir elde ederken; bir tuvalet bile yapmadı.

Lahana üreticisi çamur çökek içinde alın terinin mücadelesi verirken ayakçıların keyfi idaresine terk edildi. Emeği yıllardır insafsız alıcılarca sömürüldü.

Sahipsiz lahana emekcisinin bu sorunu ne Belediye Meclisi'nin ne de siyasal parti yöneticilerinin ne de meslek örgütlerinin gündemine gelebildi.

O yüzden Kaynarca Kaymakamı Kemal Şahin'in  koruyup esirgeyerek vasilik ettiği bu oluşum çok ama çok değerlidir. Umarım Kaynarca çiftçisi değerini bilir, Kaynarca Belediyesi , Ziraat Odası ve siyasal partiler geç de olsa sahiplenirler...

MİLLETVEKİLLERİ NE İŞ YAPAR(!)

Milletvekili listeleri bu akşam 18.00'da kesinleşiyor. Seçim gününe ise tam 43 gün var... Vatandaşta heyecandan eser yok!

Siyaset seçmenin umurunda değil. Çünkü umudunu çoktan kesmiş. Adaylar ümit vermiyor, Sakaryalı siyasetin sorunlarının çözüm aracı olmadığını anlamış.

Hele Ayhan Sefer Üstün, Şaban Dişli gibi 3 dönemdir; tamı tamına 12 yıl milletvekilliği yapmış, liderlerinin kuklası, emireri olmak dışında Sakarya'ya hiç bir şey kazandırmamış isimler kabak tadı veriyor. Milletin gözü az da olsa başrolde oynayan liderlerin de olsa da figüranlar itibar görmüyor.

Haksız değiller. Ha o olmuş ha bu ne farkeder hepsi sistemin çakı gibi emrinde...

Bu siyasal partiler kanununun, bu anti demokratik parti tüzüklerinin, bu siyasal kültürün ve lider hegomonyasının hüküm sürdüğü partilerle anca bu kadar...