Pisliği pislikle örtmek olmaz di mi? Olmaz. Birde bu pislik tüm ülkeyi yakından ilgilendiren, toplum olarak temizlensin diye beklediğimiz o yerlere sıçramışsa, batmışsa ortalık hiç olmaz. Hal böyleyken nedir şimdi bu ‘tencere dibin kara, senin ki benden kara’ polemikleri. Bu mudur yani. Böyle mi çözülecek ülkenin sorunları?

Sesli düşünüyorum, Kılıçdaroğlu’nun sunduğu belge ve dekontlar için araştırma önergelerini kabul edin bir. Eğer belgeler sahteyse gerçekten ‘AK’lanırsınız. Yok değilse de verdiğiniz sözü tutarsınız. Bu dekontlar havalarda uçuşurken, siz bunların sahte olduğunun ispatına gitmek yerine, şimdi ana muhalefet liderini olur olmazla itham etmeniz niye? Temizlenebilir misiniz böyle? Peki her şeyin bir sırası olayı yok mudur sizde? Silersiniz akıllarda ki soru işaretlerini, şaibe bırakmazsınız, sonra dönersiniz yine muhalefete. Şimdi bu yapılan sizce pisliği pislikle örtmek değil de ne?

‘’ŞAHSINIZ İÇİN DEĞİL, MENSUP OLDUĞUNUZ MİLLET İÇİN…’

Orta da açıklanamayan, çözüme kavuşturulamayan, ülkenin kaderini yakından ilgilendiren onca sorun var. Ama gerçekten sanki Türk halkı burada bunların tam ortasında değil de, alice harikalar diyarında. Türkiye şaha kalkmışmış, ekonomimiz bilmem ne kadar büyüme göstermişmiş. Biliyor musunuz buradan hiç ama hiç öyle görünmüyor.Biz kim olduğumuzu ve nerede hangi koşullarda yaşadığımızı çok iyi biliyoruz. Gerçekçi olalım lütfen, biz çok büyük, çok onurlu, sağduyulu, varlığı ve bütünlüğüyle gurur duyan bir milletiz. Biz demokrasiye inanır, her yer de adalet ararız. Sizlerden de böyle olmanızı, böyle de davranmanızı bekliyoruz ivedilikle. Ama siz…Siz böyle davrandıkça, gittikçe küçülüyor, hatta un ufak oluyorsunuz nezdimizde.

Burada şimdi, Ulu önderimizin şu sözünü (son iki cümlesini özellikle hafızalarımıza kazıyarak) hatırlayalım ve yazalım mı?

― "Millet sevgisi kadar büyük sevgi yoktur. Kurtuluş Savaşı'nda benim de milletime ettiğim bir takım hizmetler olmuştur zannederim. Fakat, bunlardan, hiçbirini kendime mal etmedim. Yapılanın hepsi milletin eseridir dedim. Aranacak olursa doğrusu da budur. Mazide sayısız medeniyet kurmuş bir ırkın ve milletin çocukları olduğumuzu ispat etmek için, yapmamız lazım gelen şeylerin hepsini yaptığımızı ileri süremeyiz. Bugüne ve yarına bırakılmış daha birçok büyük işlerimiz vardır. İlmi araştırmalar da bunlar arasındadır. Benim arkadaşlarıma tavsiyem şudur: şahsınız için değil fakat mensup olduğumuz millet için elbirliği ile çalışalım. Çalışmaların en büyüğü budur." M.Kemal Atatürk