Tarih: 23 Mayıs 2015… Zamanın Başbakanı Ahmet Davutoğlu, bu tarihten 15 gün sonra yani 7 Haziran 2015’te yapılacak genel seçimler için Sakarya’ya gelmişti. Davutoğlu, on birlerce partilinin toplandığı Kent Meydanı’ndaki mitingde, genel politikayla ilgili yaptığı konuşmalardan sonra sıra Sakarya’ya gelmiş ve şunları söylemişti;  

                                                            **

-Biz geldiğimizde Sakarya'da doğalgaz yoktu, organize sanayi bölgesi yoktu. İki tane yaptık daha da yapacağız.

                                                           **

-Son 12 yılda sağlıkta büyük adımlar attık. Sakarya'da 1000 yataklı şehir hastanesi kuruyoruz.

                                                           **

-Üniversitelerimize verdiğimiz desteği sürdürüyoruz. Sakarya'da bin kapasiteli öğrenci yurdu açacağız.

                                                           **

AK Parti gelmeden önce Sakarya’da doğalgaz yok muydu, var mıydı bunu Adapazarı Gaz Dağıtım A.Ş.’nin, özelleşmeden öncesi söylüyor zaten. Sakarya I. Organize Sanayi Bölgesinde ilk fabrika inşaatı 1995 yılında başlandığını ve 1997 yılında bitirildiğini de belirtip devam edelim…

                                                        **

1000 yataklı şehir hastanesi hep konuşuluyor ama ortada hiçbir şey yok. Hatta, referandum öncesi, ‘Evet’ çıkarsa hemen inşaata başlanacak’ diye nutuklar atıldı ama daha yeri bile net belli değil. Bunu da geçelim.

                                                         **

Sakarya’da bin kapasiteli yurt diye bir şey duyan oldu mu? Şehir olarak bin yataklı şehir hastanesine odaklandık, bin kapasiteli yurdu gözden kaçırdık. Sahi ne oldu o yurt?

                                                       **

Benim asıl gelmek istediğim taşeron işçiler. Ahmet Davutoğlu, 23 Mayıs günü Kent Meydanı’nda bu konuda, ‘Sizlere müjdeler veriyorum. Türkiye’de bir tane bile kadrosuz taşeron işçi bırakmayacağız. Hepsini devlet kadrosuna alacağız’ diye devlet sözü vermişti. Ahmet Davutoğlu gitti, taşeron işçileri kadroya alma çalışması da bitti.

                                                         **

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu önceki gün kıdem tazminatı konusunu hükümete götürecekleri yönünde basın toplantısı yaparken, benim gibi taşeron kadrolarına takmış bir gazeteci kendisine, ‘Taşeronları kadroya alacaktınız, ne oldu?’ diye sordu.

                                                           **

Bakan Müezzinoğlu’nun bu soruya cevabı ne oldu biliyor musunuz? Müezzinoğlu aynen şu cevabı verdi, ‘..Bu konuda çalışmalar henüz olgunlaşmadı. Olgunlaştıktan sonra hükümete götüreceğiz..’ Yani, ölme eşeğim ölme muhabbeti!

                                                        **

O günlerde, takip eden haftalarda ve aylarda taşeron işçilere bayram yaptırdınız. Referandum öncesi bu sözler yeniden verildi. Sonuç: Sıfır. Bakanın dediği gibi olgunlaşmasını bekleyeceğiz. 2025 mi olur, 2030 mu olur, 2040 mı olur belli değil. Ama her seçimde gündeme gelir ve sözler verilir. Vah benim taşeron işçim vah…