Bizim Sakarya’dan iyi haftalar...

Adapazarı önceki gün tarihi bir gün yaşadı.

Gar Meydanı özelleştirmeye karşı duran, fabrikasına sahip çıkan binlerce kişiyi ağırladı.

Kent Meydanı yapılıncaya kadar siyasi mitinglere ev sahipliği yapan Gar Meydanındaki kalabalık, 80’li - 90’lı yıllardaki o coşkulu mitingleri hatırlattı.

Bu işin nostaljik yanı...

Bugüne dönersek;

İşçi örgütleri taleplerini dile getirdi.

Özelleştirmeye karşı olanlar gerekçelerini sıraladı.

Ülkenin gelecekte karşılaşacağı tehlikelere işaret etti.

Özelleştirme kararı alanlar ise daha önce savunmalarını yapmıştı.

Sırasıyla Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ve nihayetinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.

Fabrikanın satılmayacağını, mülkiyetin devlette kalacağını söyleyip, karşı çıkanları ‘zillet ittifakı’ olarak nitelendirdi.

Fabrikayı alacak olan Katar ortaklı Ethem Sancak da konuştu. ‘Param yok, destek verirseniz yaparım dedim’ türünden bir açıklama sosyal medyada çokça paylaşılıyor.

Yani herkes diyeceğini dedi, niyetini ortaya koydu. 31 Mart’ta da seçim olduğuna göre, ‘son sözü halk söyleyecek’ demek yanlış olmaz sanırım.

Bekleyip göreceğiz....

***

Gar Meydanı’nda Tank Palet mitinginin ardından bir eylem daha vardı: 10’uncu haftasına giren ‘Ada Treni Adapazarı Gar’a gelecek’ eylemi...

CHP İl Kadın Kolları’nın düzenlediği bu eyleme katılım, öncesindeki mitingin yanında çok düşük kaldı. Nitekim İl Kadın Kolları Başkanı Azize Çeroğlu, “"Keşke mitinge katılanlar şu anda da burada yanımızda olsaydı" diyerek, üzüntüsünü dile getirdi.

***

Siyaset gündeminde ise ilk sırayı doğal olarak ittifaklar ve adaylar alıyor.

Cumhur İttifakı’nın adayları geçen hafta açıklandı. Dışarı pek yansıtılmasa da, ittifakın MHP kanadında ciddi bir deprem yaşandı. Nitekim Hendek’te Turgut Babaoğlu, Karapürçek’te de Cavit Karslı adaylık için Büyük Birlik Partisi’ni tercih etti.

AKP’de de sıkıntı var. Aday gösterilmeyen Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Akyazı’da ise Hasan Akcan başka partiden aday olma yönünde karar aldı.

Diğer ittifakta da sıkıntılar yaşanıyor. Sorun edilmeyen tek aday Büyükşehir’e gösterilen Dr. Cihan Kolip gibi görünüyor. İYİ Parti’nin, CHP’nin ittifak görüşmelerinin başında açıkladığı kırmızı çizgiyi aşmaya çalışması, tabanda ciddi gerginliğe yol açıyor.

Bu kanatta adayların en geç hafta sonunda netleşmesi bekleniyor. O güne kadar gerek sosyal medyada, gerek siyasi kulislerde ciddi gel-gitlerin yaşanacağını sanıyorum.

Bu gelişmeler nedeniyle, her iki ittifakın da, taraflara beklenen faydayı sağlayacağına inanmıyorum. Seçimlerden sonra, bir öncekinde olduğu gibi ortaklar birbirini suçlarsa hiç şaşırmam...

***

Bu hafta Soru Yağmuru yok.

Gerçekleşseydi konuğumuz, siyasete girdiğinden bu yana siyaset dışı şeylerle gündeme gelen Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu olacaktı.

Lüks otomobiliyle parti toplantısına gitmesi ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle acımasızca eleştirilen bu genç siyasetçinin insan yanını konuşacaktık.

Ne var ki Sakaryaspor ile ilgili katılması gereken acil bir toplantı olduğunu belirterek, gecesinde affını istedi. Yeni bir konuk için de zaman yoktu. Aksaklıktan dolayı okurlarımızdan özür dileriz.

Bu haftalık da bu kadar.

Dolu dolu gazetelerde buluşmak üzere hoşça kalın...