CHP, İYİ Parti, Selamet Partisi ve Devletine sahip çıkan nice milletvekili, Sakarya’daki Tank Palet Fabrikası için TBMM’de büyük mücadele veriyor.

Sakaryalı ise 129 yıllık Tarihi Garı’nın ve ADA Treni’nin Sevindirik Töreni ile avutulur gibi. Dünyada halimize sevinen, gülen çok ülke de vardır.

Çünkü onlar, biz harala gürele gündemle uyutulurken, Silahlı Kuvvetlerimizin muhteşem silah mabedini ele geçirme peşinde olanlardır.

***

İktidarın bile, “ MİLLİ TANK ALTAY’I YAPTIK !” dediği günlerdeyiz.

Ülkenin 82 milyon insanından,“ Milli Tankımızı Katarlı’nın BMC şirketi yapsın!” diyecek tek kişi bile çıkmaz!

Peki, Sakarya niye suskun? Tank Palet Fabrikasına, Otokar’a onca yan sanayi parçası yapan, onca malzeme temin eden Sanayi-Ticaret erbabı niye suskun?

***

Hayatını, evinin ekmeğini Tank Palet’te, Otokar’da, Yan Sanayi kuruluşunda çalışarak kazanan sendikalı işçiler Tank Palet İŞİ’ne en haklı duruşu yapıyorlar.

Tank Palet özelleşmesine karşı olmaları gerektiğini Allah Hakkı için görseler de, siyaseten, “ Ne şiş yansın, ne kebap!” gibi kenarda duran sendikalar varsa tarihi hata yapar…Siyasete de asıl O Duruş hata yaptırır…

Kimi Spor basını, “ BMC Sakaryaspor’a sponsor olsun!” lafının arkasına nasıl takıldı hiç anlayamam? TATANGALAR’ın Milli Duruşu bilinmez mi?

Silahlı Kuvvetlerimizim en önemli savunma mabetlerinden birisi olan, Tank Palet Fabrikası bir yabancı ülke parasına nasıl tercih edilir?

Yemin ederim; Harb-İş Futbol Takımı’nın küme düşmesi içimi yaktı. Harb-İş Futbol Takımı % 100 Sakaryalı; % 100 Milli’dir; 65 yıllık Sakaryaspor da !

TARIM ARAZİLERİNİ KORUR OLDUK, AMA ?

Siyasilerin hiç birisinin bu konuda samimi olduğuna inanmam çok zor. Hele de 17 yıllın İktidarı AK Parti’nin şimdi böylesi sözlerine ?

Sakarya’da, şu Yerel Seçim’de,“ Yatay Şehirleşme!” sloganı kadar ayıplı bir laf var mı?

Demek ki, Sen bu güne kadar Yatay Şehirleşme ile yaptığın hiçbir yanlışı hala anlayamamış, görememişsin.

AK Partili yıllarda, Türkiye’nin en bereketli tarım toprakları olan AKOVA yok oluşa sokuldu. “ Yatay Şehirleşme!” lafı da çok yanlış kibirlenme oldu.

Arifiye’nin AKOVA tprakları da Sakarya Nehri kıyılarına kadar Yatay imarla bitirildi.

***

Kimse zıplamasın: şu anda Sakarya’da Yöneten Siyaset’in % 80’i KÖY kökenli. Ama, ne köylü, ne de şehirliler. Şehir de anca yeni ucundan öğrenildi.

Tabii, 17 yılda; Serdivan Çark Deresi’nden, Arabacıalanı Merası’na ve Yazlık Köyü’nün tamamına kadar bitti…Hanlıköy diye bir Köyü de artık bitti bilin?

Geçen hafta Aralık Köyü’ndeydim; Yatay Mimari kılçık atmış. Evrenköy’de siteler çoktan başladı. Yani; 5 yıl sonra Yenikent Adapazarı’na bitişecek.

Orada oturan ve,“ Zaten öyle olması gerekir!” diyenler olur. Onlar Yatay Mimari’nin önünü açan maşalardır. O yanlışı görenlerin çocukları kazanır.

***

Tarım ile ilgili yarı kamu kimliği olan oluşumların kimileri iç seçimlerini yapıyor, hedef projelerini anlatıyorlar:

Sakarya, Türkiye’nin Arazi Toplulaştırma yapmaya mecbur en değerli tarım potansiyeli olan bir İl. Lafı çok da, yapılan kapsamlı tek Toplulaştırma yok!

DPT’den geçen, Hükümet kabulü olan Tek Proje vardı. O bile yalan mı oldu?

Sakarya’da; Milli Tohum, Milli Gübre, İlaçsız Geleneksel Üretim Koruma gibi –geri ödemesiz- devlet teşviklerini var mı bilmem? Varsa, işte buna sevinilir!