TÜRK-İŞ ve TÜRK HARB-İŞ; 19 Ocak cumartesi günü saat 14.00’te Gar Meydanı’nda yapılacak Tank Palet Mitingi için Sakaryalılara nefis bir davet duyurusu yapmış…Katılmak boynumuzun borcu; Hepimiz orada olmalıyız.

***

Hükümet’in ve AK Parti’nin Tank Palet işini, sanki bir oldu da bitti gibi, neden küt diye ortaya çıkardığını anlayamadım…Açıklamalarda da falsolar var:

Sendikaların mitinge davet duyurusu ise düzeyli, açık ve net;” SINIR ÖTESİNDE DESTAN YAZAN FIRTINA ÖBÜSLERİNİ BİZ YAPTIK…ALTAY TANKINI DA BİZ YAPARIZ…”

Sendikacılık işte budur. Somut, red edilemez, çalışma-üretme önerisi…Bu anlayış 19 Ocak 2019 cumartesi saat 14.00’te de, tek abartısız sürmeli.

Milli ve Yerli-Sakaryalı duruşu da O gün ve her gün öyle olmalı.

***

Hükümet’in; ” BMC’ye kiralandığında Tank Palet’te üretim daha iyi bir noktaya taşınacak!” bahanesine bundan daha iyi cevap olamazdı.

Bu cevap yetti de; Karasu’da, toplam 500 bin m2 kapalı alanı olacak BMC fabrikası temeli atılırken, Hükümetin havada kalan kimi söylemleri de olmuş:

“ İçinde Tank Palet Fabrikası, BMC Zırhlı Araç ve Askeri Kamyon Fabrikası, BMC Ticari Araç Fabrikası, BMC Hızlı Tren ve Metro Fabrikası planlanıyor!

Bugün temeli atılan birinci faz 100 bin m2’lik tesisin 2019 yılında tamamlanıp, 2020 yılı başında faaliyete geçmesi planlanıyor!” denmişse???

Tank Palet’i neden kiralıyor Amcamız? Karasu’da toplamda 500 milyon dolar ( yani 3 katrilyon mu) harcayacak?

BMC ilk fabrikayı 1 yıl sonra işletmeye başlayacaksa, orda garip bir İŞ yok mu?

O parayla BMC Karasu’da her yıl 2 fabrika da yapar, işletmeye açar. Yani, Karasu’da anlatılanlar LAF değilse;

BMC Karasu’da 5 yıl sonra istediği her üretimi hiç pürüzsüz, hiç dikensiz yapar!

O zaman Adapazarı Tank Palet ne İŞ? Neden 25 yıl KİRALIK(?) diye sorulmalı?

İŞ değilse; AK Parti, Yerel Seçim öncesi Sakarya’ya, “ Hadi sizin için vazgeçtim!” jesti yapmayı mı düşündü? Yeminle Tank Paleti işini hiç aklım almıyor, hiç!

KARASU’YA BU SEÇİMDE DE;

“ 10 BİN KİŞİLİK İŞ KAPISI : -) “ OLTASI…

Siyaset-Seçim ve Karasu denilince, artık aklımıza nerdeyse,“ Siyaseten Makus Talihli bir Şehir.” demek gelecek.

BMC temeli atılırken de, Orada, “ 10 bin kişiye İŞ…5 milyar dolar ( eski deyişle 30 katrilyon mu?) katkı..” gibi LAFlar dillenmişse de, yok artık denmeli…

“ Siyaset pişkinliği !” diye bir şey vardır. Yarın karşılaştığımızda yüz yüze bakamayacağımız işleri, siyaset hiçbir sakınca görmeden önümüze koyuyor : -)

***

Siyaset böyle. Anlatım sadece AK Parti için düşünülmesin. Mesela, Karasu Limanı da, Karasu Treni de AK Parti öncesinde düşünülen projelerdi, olmadı.

AK Parti yaptı… Ama, O nasıl projeyse eşsiz Karasu kumsalları da perişan oldu. Trilyonlar harcansa da Karasu Denizi ve Kumsalları eski güzelliğine kavuşamıyor.

Liman’ın işlevi de ne zaman, “ şu kadar büyük iş yapan bir Limanımız var!” dedirtecek, bekliyoruz. Öyle böyle işler için bile rakam konuşanlar konuşmalı?

***

Üstelik, AK Parti projesi olan, “ Tersaneler Bölgesi !” işi de tam bir yıkım oldu. Tek tersane yapıldı, 3-5 yıl sonra enkaz oldu. Krediyle mi yapılmıştı, bilmem?

Karasu Treni ise ayrı bir fiyasko. Yüzlerce trilyon para Söğütlü tarım topraklarına battı. Soruşturulmadı bile; keşke bereketli topraklar bize kalsa?

eğer ( yapmazsa hiç şaşırmam ama ) 500 milyon dolar para harcar, O fabrikaları da yapar;..Orada 3-4 bin istihdam da sağlarsa sevincimden ağlarım.

Bu yazımı, “ Nisan 1 şakası yaşama Karasu !” diye yazdım; BMC 500 milyonluk yatırımı ve Tankı yapana kadar da yazımın arkasında dururum…