"Sular yükselince balıklar karıncaları yer, sular çekilince de karıncalar balıkları. Kimse bugünkü gücüne ve üstünlüğüne güvenmemelidir. Çünkü kimin kimi yiyeceğine suyun akışı karar verir." Dünyanın, kabul edilmesi şart olan bir güçler dengesi veya dengesizliği olarak hüküm süren bir yapıda olduğudur. Yukarıda yazdığım ise bir Afrika atasözü.

Geçtiğimiz gün Beşiktaş Belediye Başkanı'nın görevden alınması ile ilgili pekçok yorum yapılıyor halen. Yapılan eylem ile ilgili söylenecek tek şey (bana göre); 'devrin hükümdarı benim ve ben ne istersem o olur' zihniyetidir. Bunca zamandır pekçok belediye başkanının türlü yolsuzluk haberleri yankılanırken ve hiçbir görevden alma yapılmazken, muhalefet partisine yönelik bu yapılan kelimenin tam anlamıyla despotluktur, zalimliktir...Hani bizde de bir deyiş var ya; mühür kimdeyse Süleyman odur diye. Yaşamakta olduğumuz şu günler, tam da bu deyişi anlatır gibi. Neyin öc almasıdır, neyin korkaklığıdır veya neyin hırsıdır bu yapılan . Ayrıca seçimle gelmiş ve hakkında somut hiçbir gerekçe gösterilmeyen başkanların görevden alınması demokratik rejimlerde olağan karşılanacak bir tutum mudur? Tabii ki değil ama Süleyman'ı oynama hevesi biraz fazlaca olmadı mı?

Tüm gözler Amerika' daki davaya yönelmişken, gündem değiştirmek adına mı yapılıyor. Yoksa partinin genel başkanlığından bir rövanş muamelesi mi var zihniyetlerinde . Güya şikayetler üzerine görevden alınan, fakat bu şikayetleri yapanlar hiç ortada olmayan, komik bir gerekçe sunuluyor. Bizden olmayana istediğimizi yaparız duygusuyla memleket yönetilemez. Artık yapılanları bu halkın da görmesi, anlaması şart değil mi?

Bir yerlerde küçük insanların gölgeleri büyüyorsa, orada güneş batıyor demektir. Biz, Atatürk' ün çocuklarıyız , öyle hiç de kolay doğmadı Cumhuriyet Güneşi bizlere. Zannetmesinler ki bu güneşi lekeyebilecekler. Gün olur devran döner ve herkes ama herkes yaptığı işlerle anılır olur.

" Memleketin dahilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalâlet ve hatta ihanet içinde bulunabilirler." "Millet, fakr-ü zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir." Geleceği ayan beyan gören Atatürk'ün bu sözlerine kulak verelim çünkü yaşadığımız ülke durumu bu şekle doğru itilmektedir. Birileri emin olsun, gençlik buna müsade buyurmayacaktır. Birileri iyice anlasın, Kemalistim diyenlerin Mustafa Kemal'den ve yaptıklarından haberi var.

Okuduğunuz için teşekkür ederim.