Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), yeni fakülte ve bölüm açma sürecini hızla sürdürüyor. Önceki aylarda SUBÜ Rektörü Prof.Dr. Mehmet Sarıbıyık’ın sektörün temsilcileriyle yaptığı toplantılarla bölümleri belirlenen ve Yükseköğetim Kurulu tarafından onaylanan Ali Fuat Paşa Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi ilk akademik personel alımlarını gerçekleştiriyor. Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı ve Tarla Bitkileri Anabilim Dalı için bir profesör, bir doçent ve 2 doktor öğretim üyesi alınarak fakültenin hızla faaliyete geçirilmesi sağlanacak. Öte yandan Üniversite yaygın adıyla TÖMER olan SUBÜ tarafından Sakarya Dil Eğitim Merkezi (SADEM) adıyla kurulan yabancı dil öğrencilerinin Türkçe eğitimleri için de yapılanmasını sürdürüyor. Sakarya’nın Arifiye İlçesi’nde faaliyet gösterecek dil merkezine de ilk defa öğretim elemanı alınıyor.

Akademik Kadro Güçleniyor

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi uygulamaya yönelik eğitim misyonuyla, Sakarya Üniversitesi’nden geçen yıl 7141 sayılı kanun gereği bazı fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının ayrılması ile kuruldu. Üniversite, mevcut birimlerinin yanı sıra bazı ilave fakültelerin de kurularak, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikteki elemanları, iş dünyasıyla birlikte akademik bir yaklaşımla yetiştiriyor. Yeni ilanla birlikte 4 profesör, 7 doçent, 15 Doktor Öğretim Üyesi, 9 Öğretim Görevlisi ve 2 Araştırma görevlisi de SUBÜ kadrolarında çalışmalarına başlayacak.

Başvurular Başladı

SUBÜ Rektörlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, ilanların Resmi Gazete’de yayımlanarak başvuru sürecinin 5 Temmuz tarihi itibariyle başlatıldığı belirtildi. Adayların ilan edilen kadrolardan sadece birine başvuru yapabileceği açıklanan şartlarda, aynı ilan dönemi içinde birden fazla kadroya başvurusu bulunduğu tespit edilen adayların tüm başvurularının geçersiz sayılacağı belirtildi. Başvuruların şahsen veya posta ile yapılabileceği belirtilen ilanda süresi içinde yapılmayan ya da eksik belgeli yapılan başvuruların değerlendirmeye alınmayacağı, özellikle posta ile yapılacak başvurularda evrakların son teslim tarihinde ve mesai bitimi itibariyle ilgili birime ulaştırılması gerektiği bildirildi. https://ilan.subu.edu.tr adresinden yapılan tüm duyuruların tebligat mahiyetinde olduğu açıklanan ilanda, adayların üniversitenin sitesinden başvuru formunu edinebilecekleri hatırlatıldı. Adaylar 19 Temmuz 2019 tarihi mesai bitimine kadar başvurularını gerçekleştirebilecek.

Editör: TE Bilişim