Zeminin futbol oynamaya müsait olduğuna karar veren TFF'den yeni stat için sorumlu mercilere diğer eksiklerin giderilmesi konusunda 11 günlük süre verdi. TFF bu süre zarfında eksiklikler giderilmezse maçın yerini ve saatini değiştirecek. Stat yetişirse Sakaryaspor-Karşıyaka maçı yeni statta oynanacak.

TFF ZEMİNİ VE STADI İNCELEDİ

TFF'nin incelemesinin ardından kulüp tarafından 11 gün süre içinde eksikliklerin tamamlanması için stadın yapımını üstlenen yüklenici firmaya talimat verildi. Tribünlerin ayrılması, stadın güvenlik sertifikasının alınması eksiklikler arasında yer alırken İl Emniyet Müdürlüğü'nün kontrolü ve incelemesi sonrası sertifikanın alınacağı öğrenildi. Bu arada yeni stadın adı belli olmadı ve kullanım hakkının devri için Sakaryaspor’la protokol yapılmadı.

SORUMLULARA 11 GÜN SÜRE

Türkiye Futbol Federasyon'u yetkililerinin yeni stadyumda yaptığı inceleme sonrasında tespit edilen eksikliklerin giderilmesi yönünde yeşil siyahlı kulübe 12 gün süre verildi. Sakaryaspor Kulübü İl Gençlik Spor Müdürlüğüne ve yüklenici firmaya eksiklikler hakkında bilgi vererek bir dahaki incelemenin 12 gün sonra yapılacağını bildirdi. Yeni sezonda ilk maçını yeni stadında oynamak isteyen Sakaryaspor tüm eksikliklerin giderilmesi için gayretini sürdürüyor. ( Özgür ARIK)

Editör: TE Bilişim