Dünyanın en başarılı futbol takımlarından birisi olan FC Barcelona’nın alt yapı etkinliğini FCBEscola Camp Avea adıyla Türkiye’ye kazandıran Avea’nın Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin ve Türkiye Okul Sporları Federasyonu (TOSF) Projeler Genel Direktörü Erkut Tutkun ile birlikte ekibi üstleniyor. Türkiye de birçok ilde bu düşüncesini uygulamaya koyan bu ekibin Sakarya da Futbol Okulu açmayı düşündüğü iddia ediliyor. Ancak Yeşil-Siyahlı Kulübün Altyapı sorumluları ile Ekrem Karaberberoğlu Tesislerinde yapılan görüşmeleri birileri bunu sanki bizzat İspanya ekibi yapacakmış gibi piyasaya pompalamaya çalışıyor.

TÜRKİYE DE SEÇME DE YAPTILAR

Sakaryaspor’un altyapısına sözde talip olan Barcelona alt yapısına yetenekli futbolcular kazandırmak için geçmiş yıllarda düzenlen FCBEscola Camp Avea’nın Van ve İzmir ayaklarından sonra 3. durağı olan İstanbul seçmeleri Kartalspor Altyapı Tesisleri’nde yapıldığı 3 gün süren etkinliklerde 9-14 yaş grubundaki gençler, geleceğin Messi’leri olmak için görücüye çıkardığı biliniyor. Sonuç istenilen gibi olmasa da bu proje kapsamında FCBEscola Camp Avea adı altında halen Futbol Okulları şeklinde devam ediyor. Şimdi de bu oluşum PTT ligi takımlarından bazılarında olduğu gibi Sakaryaspor’un altyapısına göz dikti ve görüşmeleri el altından sürdürüyor.

BÜYÜK PARALAR KAZANIYORLAR

Ülkemizin birçok yerinde kamp ve Futbol Okulu çalışmaları yapan Türkiye Okul Sporları Federasyonu (TOSF) olarak 44 bin okul ve 17 milyon öğrenciye sahip olduklarını belirten Tutkun, “Bu etkinlikle bin 300 sporcuya ulaştık. Her sene genişleyerek, ulaştığımız çocuk sayısını arttırmak istiyoruz” derken sporculara Diş ve kalp taraması gibi sağlık hizmetleri de veriliyor. Bu arada bu proje içinde kamplara katılan beden eğitimi öğretmenlerinin, hocalırın da Barcelona alt yapısına eğitmen olarak yetiştirilmesi, malzemelerin karşılanması da var ve ilk etapta bütün bu anlatılanlar herkese cazip geliyorsa da bu işin kaymağını futbolcu başı 400-500 TL alan bu organizatörler yiyor.

HAYAL SATIYORLAR: Türkiye de hiçbir Süper Lig takımının yer almadığı bu projede Barcelona’dan hiçbir yönetici ve eğitmenin görev almaması sadece 2-3 ayda bir bu okullara gelerek görüntü vermesi dikkat çekiyor. “Sizi futbolcu yapacağız” diye futbol okullarındaki talebelerden topladıkları büyük paralar ve denk gelirse buldukları yetenekli oyuncuları düşük bir bedel ödeyerek alıp götürmeleri de işin çabası olarak görülüyor.)

1 İstanbul Masalı

Önceki haftalarda ilimize gelerek Altyapı konusunda görüşmeler yaptığı söylenen Barcelona ekibinin projesinde küçük yaştaki yetenekli bir oyuncunun 14 yaşında İspanya kulübüne transfer olması halinde futbolcu başı yaş grubuna göre 1 Milyon olacağı belirtilirken bu arada mevcut Sakaryaspor Altyapı hocalarının da görevlerine devam edeceği ısrarla konuşuluyor. Söylenenler gerçek olsa bu işin tüm program ve ekipmanı zaten Barcelona kulübüne ait olmalıydı. Yoksa zaten Altyapının finansörü Büyükşehir Belediye ve hocalar da iş başında.

Editör: TE Bilişim