HİZMETTEN ONUR DUYUYORUM

Yıllardır Kanada ve ABD'de iş hayatını sürdüren aslen Kocaalili Turan Kalfa, doğduğu memleketi Kocaaliye büyük yatırımlar yapmaya başladı. Yaklaşık 6 ay önce Kocaali'ye dönen Kalfa, bu süre içersinde gençlerin spor yapabilmesi için memleketine suni çim sahalar kazandırıyor. "Hayat sadece para kazanmak değil" diyen iş adamı Kalfa, "Memleketime olan sevgimi ve vefamı gençleri kötü alışkanlıklara yönelmeyip spor yapabilmeleri için modern tesisler yapmaya çalışıyorum. Bu şekilde memleketime hizmet etmekten de onur duyuyorum" dedi.

YARDIMCI OLMAYA HAZIRIM

Kocaali'ye döndüğünde ilk olarak Yayla Mahallesi'ndeki Anadolu Kalkınma Vakfı İlkokulu'nun bahçesine modern şartlarda sentetik saha yaptırdığını anlatan Turan Kalfa, bu saha sayesinde öğrencilerin rahatlıkla tozdan çamurdan uzak spor yapabileceğini söyledi. Kocaali'deki tüm okullarda bunun gibi sentetik halı saha, basketbol ve raketball gibi sporların yapılabileceği yapılması gerektiğinin altını çizen Kalfa, "Bununla ilgili olarak okul aile birliklerinden bana bir talep gelirse seve seve yardımcı olmaya hazırım" diye konuştu.

TESİSLERİN KORUNMASI

Gençlerin kötü alışkanlıklardan uzakta sporla iç içe yetişebilmesi için mahalle ve okullarda yapılacak spor alanları için elinden gelen tüm gayreti sarf edebileceğini bildiren iş adamı, "Bütün spor tesislerinin yüzde 50 giderini ilçemin gençleri için karşılamaya hazırım" dedi. Kendisinin bütün spor sahalarını yaptırabilecek maddi güce sahip olduğunu savunan iş adamı Kalfa, ancak velilerin de bu projeye destek vermesiyle yapılacak tesislerin korunup kollanmasının daha kolay olacağını düşündüğü için bu kararı verdiğini ifade etti.

FİKİRE VE PROJEYE AÇIĞIM

Yapılacak tesislerde halkın katkısının olmasının korunmada sahiplenme duygusunu arttıracağına dikkat çeken Kalfa, "Halkımız katkılarıyla yapılacak tüm tesislere karşı daha duyarlı olacak ve zarar görmemesi için elinden geleni yapacaktır. Yarısını onlar karşılasın yarısını ben karşılayayım ve ilçemizi spor alanlarıyla donatalım. Spor yapan gençlik daha üretken ve sağlıklı yetişir. İlçemizin gençleri mahalle aralarında değil, modern imkanlarla donatılmış spor alanlarında yetişip filizlenmeli. Bu konuda her fikire ve projeye açığım" dedi.

KOCAALİ'YE RAKETBALL


Kocaali'ye Kanada'da da yaptığı 4 yan yana Raketball sahası yaptırmayı düşündüğünü bildiren iş adamı Turan Kalfa, raketballa ilgili bir anısını da paylaştı. Küba'da raketball yapan gençlerle birlikte oyun oynadığını anlatan Kalfa, "Onlarla oynadığım her raketballı hep kazanıyordum. Çünkü benim raketim ve spor ayakkabılarım vardı, onların ise raketleri sağlam değildi ve ayakları maddi imkansızlıktan ayakları çıplaktı. İşte bu avantajla o gençleri yeniyordum. Kübalı rakiplerim, bunun farkındaydı ve bana 'sen bizi raket ve spor ayakkabıların olduğu için yeniyorsun' diyerek itiraz ettiler" diye konuştu.

SPOR İÇİN TESİS ÖNEMLİ

Kübalı rakiplerinin itirazı üzerine kendisinin de ayakkabılarını çıkardığını söyleyen Turan Kalfa, "Çıplak ayakla 4 saat boyunca 50 derece sıcağın altında kızgın beton üzerinde onlarla raketball oynadım. Aynı şartlarda oynamamıza rağmen oyunu yine kazandım ancak ayaklarımın altı şişti ve deriler soyuldu. 3 gün süresince hastanede tedavi görmek zorunda kaldım. Bu anlattığım komik gelebilir fakat bana tesis ve spor malzemesinin bir spor dalında ne kadar önemli olduğunu hep hatırlattı. Tesis ve malzeme olmazsa belki başarılı olursunuz ancak, sağlıklı olamazsınız. Sportif hizmetlere de bu gözle bakmak gerekir" dedi.

SAKARYA'DA POTANSİYEL

Sakarya ve çevresinin potansiyel olarak sporcu yetiştirmeye çok müsait olduğunun altını çizen başarılı iş adamı Kalfa, "Sakarya'daki bu potansiyeli öne çıkartabilmek için okullarda ve mahallelerde spor tesisleri kurulmalı. O tesislerdeki gençler, dalında uzman spor adamları tarafından yetiştirilmeli. Unutulmamalı ki semt sahaları her zaman sporun ilkokuludur. Semt sahalarında gençlerimize ne yüklenirse, bir üst seviyeye de onu taşırlar. İşte bu düşünceyle hareket edilirse ülke olarak da sportif müsabakalarda her zaman başarıyı yakalayabiliriz" diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilişim