“Biletler nerede?” sorusuna yanıt bulamadık ama bir tribün lideri; “Hayatında ilk defa maça gelenler bilet alıyordu, ortalığı karıştırdık çünkü tatangalar Bursa’dan Türkiye’ye mesajını hiç tanımadığı taraftarlarla veremezdi”

12 SAATTE 22 BİN BİLET NASIL BİTER?

Cumartesi sabahı saat 10.00'da satışa çıkan Sakaryaspor-Karagümrük TFF 2. Lig Play-Off final müsabakası için yeşil-siyahlı taraftarlara ayrılan biletlerin tükendiği açıklandı, ortalık karıştı. Sakaryaspor yönetiminden edinilen bilgilere göre sabah saat 10.00'da çıkan biletlerin 12 saatte tükendiği ve bilet kalmadığı öğrenildi.

KAFALARI KARIŞTIRDIĞI GİBİ ŞEHRİ DE KARIŞTIRDI

43 bin seyirci kapasiteli Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynanacak olan final karşılaşması için Sakaryaspor taraftarına 22 bin adet bilet ayrılmıştı, biletlerin 12 saatte tükenmesi kafaları karıştırdığı gibi şehri de karıştırdı. 12 saatte biten biletlerin ardından gözler tribün liderlerine çevrilirken spor müdürümüz Cavit Dereli’nin görüştüğü bir tribün lideri “Evet ortalığı karıştırdık, bilet satışı durdu çünkü hayatında ilk defa maça gelenler bilet alıyordu. Final günü Bursa’dan Türkiye’ye tatangalar mesajını hiç tanımadığı taraftarlarla nasıl verecekti? Hangi ara sloganlar ilk defa maça gelenlere ezberletilecek ve tribünde koordinasyon sağlanacak? Maratonda birlikte olmamız lazımdı. Biz boşuna mı ya hep berabere, ya hiçbirimiz diyoruz” dedi. “Biletler nerede, o zaman?” sorusuna ise yanıt bulamadık. 

“Tüm biletlerinize talibiz”

Sakaryaspor yönetimi biletlerin bitmesinin ardından Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri ile iletişime geçti. Ek kontenjan isteyen Sakaryaspor yönetimi TFF'den olumsuz yanıt alırken şehirde biletten umudunu kesen taraftarlar ise Karagümrük’e ve Bursa’ya yöneldi. Karagümrüklülerle iletişime geçen bir Sakaryaspor taraftarı “Tüm biletlerinize talibiz” derken 11 bin nüfuslu Karagümrük’e 20 bin bilet ayrılması bu trafiği hızlandırdı.

Editör: TE Bilişim