İşte o tarihi çağrı

Tatangalar'ın gündeme bomba gibi düşen sosya medya hesaplarından yayımladıkları o çağrısı:

Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeki TOÇOĞLU, Sakaryaspor Başkanı Sayın İsmail GÜRSES ve Sakaryaspor Yönetim Kurulu üyeleri dikkatine!

Transfer yasağı nedeniyle yaşadığımız katlanılamaz yılların acısı yüreklerimizde hala tazeliğini korumaktadır. Konu Sakaryaspor olunca; en büyük korkumuz, ne şampiyonluğun önemi, ne de küme düşmenin yaşattığı tarifsiz acıdır.

Bizim tek korkumuz geçmişe dair yaşanan sıkıntıların tekrarını yaşamak ve bu sebeple ödenemeyen borçlar nedeniyle yeniden çaresiz kalmaktır.

Sayın kulüp başkanımız İsmail GÜRSES; gelecekte herhangi bir sebepten ötürü mevcut görevinizi devretmeyi düşünürseniz, lütfen kulübün mali yapısını bu renklere sevdalı olan yüzbinleri düşünerek en maksimum seviyede tüm şeffaflığınızla açıklayarak aynı şekilde devraldığınız gibi/devretmenizi rica ederiz.

Şu anda önünüzde bir fırsat var;sezon başında planlanan gelir-gider dengesi çıkmaza girdiyse, -sportif başarısızlık veya başka bir sebeple, ödemeler yapılamayacak ve alacaklı olanlar federasyona başvuracaksa, -transfer tahtasının yeniden kapanma riski mevcutsa, -kâbus dolu günlerin geri gelme ihtimali varsa, mevcut oyuncu ve teknik ekip ile anlaşarak, ara transferde kulübümüzün bu süreçten en az külfetle çıkmasına yönelik planlamaya şimdiden başlayın.

Eğer başka bir alternatif yoksa, alacaklarına karşılık bütün oyuncularımızı ara transferde serbest bırakın.Gerekirse, alt yapımızdan takviye edilecek oyuncularla ligin ikinci yarısına devam edebiliriz. Gerekirse bu sene 3. Lige de düşebiliriz.

Bütün bu olasılıklar, sizi saygıyla hatırlamamıza engel değildir.

Yaşatmış olduğunuz şampiyonluk ve iyi niyetli çabalarınızı uzun yıllar şükranla anarız.

Fakat her ne sebeple olursa olsun; kulübümüz yeniden borç batağına saplanırsa, görevde olun ya da olmayın, koca bir şehrin bedduasını almaktan kurtulamazsınız.

Emin olun; günü kurtarmak için gece düzenlemek, Aleyna TİLKİ ile para toplamaya çalışmak orta ve uzun vadeli sorunlara çare olamayacaktır.

Günümüz profesyonel dünyası; bilimsel ve katılımcı olmayan, iyi planlanmamış tüm çabaları tarihin çöplüğüne atacak acımasızlıktadır.Güncel örnekler önümüzdedir.

Başaramayacaksanız, LÜTFEN hüsranınıza bütün şehri ortak etmeyin.

Ayıp olan hata yapmak veya başaramamak değil, hatada ısrar etmektir.

Sayın Sakaryaspor Yönetim Kurulu Üyeleri; Her biriniz, Sayın İsmail GÜRSES'e yönelik talep ve düşüncelerden ayrı değilsiniz.Başarıya olduğu gibi, başarısızlıklara da ortaksınız.Yarın çok geç olmadan ve dönülmez yola girmeden, şapkanızı önünüze koyup gereği için harekete geçmek hepinizin boynuna borçtur.

Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki TOÇOĞLU;

Transfer yasağının kalkması için göstermiş olduğunuz çaba ve bugüne kadar Sakaryasporumuza vermiş olduğunuz maddi ve manevi destekleriniz hatırlarımızdadır.Şehrimizin büyüğü ve yöneticisi olarak sizden her zaman olduğu gibi bu önemli konuda da liderlik sergilemenizi bekliyor ve talep ediyoruz. Kulübümüzün yönetimi ile en kısa zamanda mali yapıyla ilgili toplantı düzenleyerek, acil bir yol haritası belirlenmesi konusunda bir liderlik sergilemenizi bekliyoruz. Aynı filmi yeniden izlemek, aynı acıları tekrar yaşamak istemiyoruz."

Editör: TE Bilişim