ŞİST, ŞİST, SAKİN OL

Olimpiyat Stadında oynanan Hacettepe maçının 26.dakikasında çıkan olayların bütün suçlusu rakip takımın hocası Mustafa Kaplan ve yardımcı hocası Medet Coşkun olmasına PFDK tüm faturayı ev sahibi gözüken Yeşil-Siyahlılara yıktı ve hocasına, başkanına, taraftarlarına ceza kesmeye hazırlanıyor.

TARAFTARI VE TAKIMIYLA

TFF yetkili kurullarından Sakaryaspor A.Ş. Kulübü'nün 16.09.2017 tarihinde oynanan Sakaryaspor A.Ş.-Hacettepespor TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasındaki "5 futbolcusunun sarı kart ve 1 futbolcusunun kırmızı kart görmesi nedeniyle takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 40. maddesi uyarınca, "çirkin ve kötü tezahüratı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca ve "talimatlara aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile 2017-2018 sezonu TFF 2. Lig Müsabakaları Statüsü'nün 9/2. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine kararı çıktı.

BAŞKANDA NASİBİNİ ALDI

Türkiye Futbol Federasyonu PDFK taraftarın ve takımın sportmenliğe aykırı hareket ettiğine karar verirken öte yandan kulübün Avukat başkanı İsmail Gürses’i de ceza kervanına kattı. PFDK Sakaryaspor A.Ş. Kulübü Başkanı İsmail Gürses'in aynı müsabakadaki "hakareti" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesi uyarınca 19.09.2017 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkini istedi.

HOCA BÖYLE YAPARSA!

Kendisine hakaret eden Hacettepe Antrenörleri ve kulübesine yürüyen Yeşil-Siyahlı takımın hocası Osman Özdemir’i tedbirli sayan PFDK Sakaryaspor A.Ş. Kulübü teknik sorumlusu Osman Özdemir'in aynı müsabakadaki "sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesi uyarınca 17.09.2017 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya gönderdi.

YAZGAN’DA KIZARMIŞTI

Karşılaşmanın ikinci yarısında rakip oyuncu ile takışan Ferhat Yazgan’ı da ceza kuruluna sevk eden PFDK “Sakaryaspor A.Ş. Kulübü futbolcusu Ferhat Yazgan'ın aynı müsabakadaki "kural dışı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 43. maddesi uyarınca 17.09.2017 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verildiğini bildirdi.

ONLARDA SADECE COŞKUN

PFDK ayrıca bu olayların içinden başkent ekibinden sadece yardımcı hoca Medet Coşkun’u görmüş olmalı ki verdiği kararda Hacettepespor Kulübü antrenörü Medet Coşkun'un 16.09.2017 tarihinde oynanan Sakaryaspor A.Ş.-Hacettepespor TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasındaki "sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesi uyarınca 17.09.2017 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir. Dedi.

Editör: TE Bilişim