Bir günde 20 bin biletin satıldığı Sakarya’da Sakaryaspor’a iki başkan adayı şimdiden var, genel kurul 16 Haziran’da. 16 Haziran’da çoğunluk sağlanması beklenmezken yeni başkana kavuşmak İstanbul seçimlerinin de yapılacağı 23 Haziran’a kalacak

2. Lig’de ikinci final travmasını yaşayan Sakaryaspor’da artık gözler genel kurula çevrildi. Karagümrükspor ile oynanan TFF 2.Lig play-off final müsabakasının ardından genel kurul kararı alan yeşil siyahlılarda ilk oturum 16 Haziran Pazar günü yapılacak.

GÜRSES-GENÇ ADAY

Bizim Sakarya’da dün yayınlanan iki habere göre eski başkan İsmail Gürses ve genel kurul kararı alan yönetimin başkanvekili Cumhur Genç başkanlığa aday. Genel kurul kararı alan Sakaryaspor yönetiminin 16 Haziran Pazar günü yapılacak olan genel kurul öncesinde bir yıllık süreçte yapılan ekonomik ve sportif faaliyetler hakkında bir basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor. Transfer yasağı ve 5 Milyon TL’yi aşan borcu bulunan yeşil siyahlılarda mali tablonun net açıklanmasının ardından yönetime talip olmayı düşünen isimlerin çoğalması bekleniyor.

23 HAZİRAN’A KALIR

Genel kurulun ilk oturumunda çoğunluk sağlanması beklenmezken İstanbul seçimlerinin de yapılacağı 23 Haziran’a kalacak seçime kadar mevcut kadronun durumu ise belirsizliğini koruyor. Sakaryaspor’da 6 oyuncunun sözleşmesinin sona ermesinin ardından sözleşmesi süren ve kulüpten alacakları olan oyuncuların heyecanla yeni yönetimi beklediği konuşuluyor. Sakaryaspor’da genel kurul kararı alan Cevat Ekşi yönetimi teknik adam konusunu ise 3 ay önce Şaban Yıldırım’la 3 yıllık sözleşme yaparak çözmüştü. Bu demek oluyor ki genel kurula koşan taraftarı çok olan Sakaryaspor’da yönetim açısından da güzel gelişmeler olacak, haydi hayırlısı.

İki veda

Sakaryaspor’da sözleşmesi biten futbolcu sayısı 5 ancak genel kurul kararı alan yönetim sözleşmesi biten kalecimiz Oğuz Çalışkan’ın yanısıra Zahit Fındık, Oğuz Kocabal, Ferit Erişçi ve Berk İsmail Ünsal’a opsiyon koydu. Bu demek oluyor ki bugün itibariyle Sakaryaspor’dan kopan oyuncular Alanyaspor’dan kiralık gelen Alper Tursun ve Yeni Malatyaspor’dan kiralık gelen Savaş Tağa oldu.

Yıldız savaşları

Dilaver Güçlü’nün yanısıra kaptan Ferhat Yazgan, Serkan Odabaşoğlu, Berkaycan Değirmencioğlu, Ümit Yasin Aslan sözleşmesi süren yıldızlarımız.

Finali kaybeden Sakaryaspor’da sözleşmesi devam eden 10 oyuncu arasında Dilaver Güçlü başı çekiyor. Finalde sıkı markaj altında tutulduğu için etkili olamayan Dilaver’i sözleşmesi devam eden futbolcular kategorisinde Ferhat Yazgan, Serkan Odabaşoğlu, Berkaycan Değirmencioğlu, Ümit Yasin Aslan, Tevfik Köse, Hacı Ömer Doğru, Canberk Özdemir, Umut Sözen, Görkem Şimşek ve kaleci Aykut Berat Yıldız izliyor.

Editör: TE Bilişim