Sakaryaspor 21 Nisan’da deplasmanda yeni lider Kastamonuspor ile şampiyonluk için final niteliği taşıyan bir maça çıkacak, şehir desteği şart

Son 3 haftaya liderin iki puan gerisinde giren Sakaryaspor TFF 2. Lig’in 31’inci haftasında Sakarya’da Bodrum Belediyespor ile karşı karşıya geldi, önemli eksiklerine rağmen istediğini aldı. Yeni Sakarya Atatürk Stadı’nda oynanan karşılaşmayı İzmir Bölgesi hakemlerinden Emre Kargın çok kötü yönetmesine rağmen Yeşil Siyahlılar Berk İsmail ve Zahit’in golleri ile 2-1 kazandığı karşılaşma sonrasında zirve ile puan farkını 2’e indirmeyi başardı. Karşılaşmanın son düdüğünün ardından sahadan 2-1 galip ayrılan Sakaryaspor, Samsunspor ve Keçiörengücü’nün puan kaybettiği haftada lider Kastamonuspor ile puan farkını 2’e düşürerek maça koşan az sayıda ki seyircisiyle büyük sevinç yaşarken yeşil Siyahlılar bu hafta sonu deplasmanda Kastamonuspor ile şampiyonluk için final niteliği taşıyan bir maça çıkacak, şehir desteği şart. 

***

Kolay olmadı

Bodrum maçına iyi başlayan yeşil siyahlılar üst üste geliştirdiği ataklar sonrasında 24’üncü dakikada Berk İsmail’in ceza sahası dışından yaptığı aşırtma vuruşla öne geçti. Bu golün ardından yakaladığı fırsatları değerlendirmekte güçlük çeken Sakaryaspor ilk yarının son anlarında kalesinde Göksu’nun şok golünü gördü ve ilk yarı 1-1 bitti. İkinci yarıda dakikalar 63’ü gösterirken Zahit Fındık yeşil siyahlıları 2-1 öne geçirdi ve maç böyle bitti. 

***

Sarıyer golü

Sakaryaspor’da Ferit Erişçi olmayınca Zahit maça sağbek başladı ama golünü yine çaktı. İkinci yarıya istekli başlayan Sakaryaspor’da özellikle Zahit performansı ile göz doldururken beklenen gol yine ondan geldi. 63’üncü dakikada Umut Sözen’in ceza sahası içine yaptığı ortada ön direkte topla buluşan Zahit tek vuruşla topu ağlara gönderdi, hakem bu golde ne aradıysa bulamadı ve Sakaryaspor 2-1 öne geçti. Bu golden 3 dakika sonra kaleci ile karşı karşıya kalan Berk İsmail’in düşürülmesine hakemin devam kararı vermesi büyük tepki çekerken Sarıyer’in Keçiörengücü’ne attığı gol tribünleri bayram yerine çevirdi. 

***

Berk nihayet

0-0 biten Ankara Demirspor maçında gördüğü sarı kart nedeni ile İnegölspor maçında forma giyemeyen Berk İsmail Ünsal Bodrumspor maçında formasına kavuştu, golünü attı. Maç boyunca hırsı ile dikkat çeken Berk İsmail Ünsal dakikalar 23'ü gösterdiğinde adeta jeneriklik bir gol atarak takımını 1-0 öne geçirdi. Ferhat Yazgan'dan aldığı pası ceza sahası yayının az gerisinden düzgün bir vuruş yapan Berk İsmail kaleci Berat'ı avladı. Ünsal sezonun ikinci yarısına istediği gibi başlayamamış sadece Hacettepespor maçında gol atabilmişti. Berk İsmail attığı bu golle gol sayısını 11'e çıkardı ve 11 haftalık gol orucunu da bozmuş oldu. * Yaşar İZMİRLİ

***

Kargın aradı, bulamadı!
Emre Kargın iyi maç yönetmedi ama yardımcıları başarılıydı. Skor 1-1’ken Zahit tek vuruşla topu ağlara gönderdi, hakem bu golde ne aradıysa bulamadı ve Sakaryaspor 2-1 öne geçti. Bu golden 3 dakika sonra kaleci ile karşı karşıya kalan Berk İsmail’in düşürülmesine hakemin devam kararı vermesi büyük tepki çekti.

Editör: TE Bilişim