İlk Play-Off grup maçlarını 1997-98 sezonunda Eskişehir de oynayan   ve finalde bugünkü Başakşehir o günkü İstanbul Belediyespor’u Rambo Hasan’ın kafa golüyle yenerek 1.Lige ayak basan Yeşil-Siyahlılar en son 2014-15 futbol sezonunda Antalya da Osman Özdemir’le oynadığı Play-Off grubundan ise eli boş dönerek taraftarlarını üzmüştü. 3 hafta kala bir üst lige çıkmayı  Lider Afyon’un ardından 2.sırada yer alan Sakaryaspor bu kez rakiplere göre daha avantajlı gözüküyor.

PEŞ PEŞE OLMUYOR

Bugüne kadar 6 kez Play-Off grubuna kalarak bir üst lige çıkmayı düşünen Sakaryaspor ilk 1998 yılında oynadığı maçlardan İlyas Tüfekçi ile şampiyon olarak çıkmayı başardı ve uzun bir aradan sonra düştüğü Süper Lige geri dönmüştü. Daha sonra 2001 yılında Antalya da oynadığı finalde ise Malatspor’a Coşkun Demirbakan’la kaybetmişti. 3.Play-Off grup maçlarını Ankara da oynayan ve İstanbulspor’u finalde yenerek şampiyon olan Nejat Biyediç’li Sakaryaspor büyük sevinç yaşamıştı.

ŞİMDİ SIRA ÇIKMAKTA

2008 yılında ise İstanbul da yine Coşkun Demirbakan’la Play-Off grubuna giden Yeşil-Siyahlılar Ali Samiyen Stadında Boluspor’a elenmişti. 2011 senesinde ise Şaban Yıldırım’lı Sakaryaspor Antalya Mardan’dan şampiyon olarak kupayla dönmüştü. Son 2014-15 futbol sezonunda ise Osman Özdemir’le Play-Off hayallerine ulaşamamıştı. Şimdi yıl 2017 ve yine bir Play-Off maçları bu takımı bekliyor. Play-Off maçlarında bir sevinen bir üzülen Sakaryaspor’da papatya falında şimdi şampiyonluk gözüküyor. 

ÖZDEMİR’LE 2.ŞANS: Son Play-Off şansını yine Teknik Direktör Osman  Özdemir’le yakalayan ancak yüzü gülmeyen Sakaryaspor bu kez tecrübeli hocayla “Bu yıl o yıl” diyerek 50+1’de Play-Off grubundan 3.Lige veda etmek niyetinde.

Editör: TE Bilişim