Sakarya’da ilk galibiyetini Niğde Anadolu’yu 1-0 yenerek elde eden İsmail Ertekin yönetimindeki Sakaryaspor hanesine 3 puan yazdırıp 8. sıraya yükseldi, Sakarya Atatürk Stadı’na koşan az sayıdaki yeşil siyahlılar büyük sevinç yaşadı

Taraftar bu takımı bağrına basar

İsmail Ertekin Sakaryaspor’a hayat vermiş. Kısa sürede kişilik kazanmış. Karakterli bir mücadele ortaya koydular. 90 dakika bastılar. Gol aradılar. Hırpaladılar. Aradılar ve buldular. İşte Sakarya bu. Sakaryaspor seyircisi bu takımı ister. Bu tempo izlenir. Bu takımın arkasında durulur. Taraftar bu takımı bağrına basar. İsmail Ertekin’in elinde sihirli değnek mi var diyeceğim ama hocanın elinde gerçekten sihirli değnek var galiba. Önceki akşam Sakarya Atatürk Stadı çimlerine bırakılan futbol, mücadele azmi ve hırsı az sayıdaki seyircinin gözüne bir güzel paspas çekti. Sakaryaspor sezonun en iyi maçını oynadı. 6 maçta 2 galibiyeti 3 beraberliği olan Niğde’ye ilk mağlubiyetini İsmail hoca tattırdı. Allah bereket versin hocam. 2 maç 6 puan. Namağlup ünvanıyla karşımıza çıkan ve İnegöl (İ) Utaş Uşak (D) ve Gaziantep (İ) 1-1’le geçen Niğde, Manisa’yı deplasmanda 3-2’yle, kendi sahasında ise Bodrum’u 1-0 yenerek gelen o Niğde boynunu büküp gitti.

BERBAT SAHA, SÜPER FUTBOL

Doğruyu söylemek gerekirse yenilgisiz, sessiz sedasız inceden ve derinden giden bir takım, teknik adam değişikliği yaşamamış, çalkantısız, beklentileri ise Allah bereket versin düzeyinde olan Niğde, maç öncesi ağır basıyordu. Niye ağır basıyordu. Berbat bir mazi bırakan Yıldırım’ın izlerini silmeye çalışan bir haftalık bir hoca, son maçında yenmeyeni dövüyorlar denilen Manisa’ya 4 atan ama kalesinde de 3 gol görmüş bir takım, futbolda dibe vurmuş, moral olarak sıfırı tüketmiş ve seyircisini küstürmüş olması sebebiyle kağıt üzerinde üstündü. Ama futbol kağıtta oynanmıyor. Bizim berbat sahada oynanıyor.

***

Niğde namağlup değil

Favori gösterilen namağlup Niğde umduğunu değil, bulduğunu yedi. İlk yarı bittiğinde akılda kalan sezonun en iyi ilk 45 dakikasını çıkardığımız ve onların 3. dakikada direkten dönen kafa topu ve Dilaver Güçlü’nün güçsüz bir şekilde vurduğu topu devasa beden ölçülerine sahip Eser’in kurtarışıydı. İkinci yarıda dalga dalga gelen Sakaryaspor’un iştahlı oyunu rakibini sindirdi ve onları kontra ataklarla gol aramaya zorladı. Soldan Canberk, sağdan Ferit, ortadan Serkan, Ferhat, Berk İsmail ve Zahit le birçok pozisyon yakaladı. Yakaladıklarını atamadılar ya da basketbol ve Amerikan Güreşi sporu yerine tercihini futbolda file bekçiliğinden yana kullanan 38 yaşındaki Eser kurtardı. Eser bu temposuyla sanırım futbolu en geç bırakan kaleciler arasına katılır. Kendisini ilerleyen yıllarda Olgunlar’da görürsek şaşırmayalım.

***

Eser yıkıldı

Niğde’nin üstüne kabus gibi çöken Sakaryaspor’da İsmail Hoca ilk hamlesi zorunluydu. Berkaycan’ın sakatlanması üzerine Burak’ı sahaya süren Ertekin, 73’te Berk-İlyas değişikliğine gitti. İlyas’a ayrı bir özen gösteren Niğde defansı iki üç kişiyle gol kralını kontrol etmeye çalışırken girdikten 5 dakika sonra tabelayı Sakaryaspor lehine değiştirmeyi başardı. İlyas Çakmak, birçok pozisyonu kurtaran birçok pozisyonda ise bal reklamlarını aratmayan bir şansa sahip olduğunu kanıtlayan Eser’i avlamayı başardı. Oynamadık takım bırakmayan müthiş bir tecrübeyle sahip olan portföyünde “Gol Krallığı” ünvanı bulunan 30 yaşındaki İzmir Menemen doğumlu tecrübeli golcüyü 3 kev bile görmedik ama Sakaryaspor formasıyla 3. golünü kaydetti. Berk’le yoran İlyas’la vuran Sakaryaspor iç sahadaki ilk galibiyetini yaşarken rakibine ilk yenilgiyi yaşattı. Tebrikler takım. İşte böyle herkese böyle.