Sakaryaspor Kulübü Başkanı Selahattin Aydın, İzmir'de Ankar Demirspor'a karşı oynanan ve 2-0'lık mağlubiyetle sona eren play-off final maçının ardından ilk kez konuştu.

'SAHADA MÜCADELE YOKTU'
Kulüp binasında basın toplantısı düzenleyen başkan Aydın, üst lige çıkış için son basamakta alınan yenilginin faturasını futbolcularak keserek, 'Sahada mücadele yoktu' ifadelerini kullandı.

KONGRE KARARI
Başkan Aydın yönetim olarak kısa bir süre içinde kongreye gitme kararı aldıklarını kaydederek, takım için yeni ve etkili bir yönetimin çıkması gerektiğini belirterek şunları kaydetti:

"Yönetim toplantısı yaptık. Ağırlık bırakmayalım devam edelim şeklinde. Ben kongreye gitmekten yanayım. Bu kararı aldık diyebiliriz. Herkesin haklı kararı var. Bu için buraya kadar getirdik devam edelim diye.

Ben kongre kararını niye istiyorum. Bu kulübü ileriye taşıyacak daha iyi bir oluşum olabilir. Bunun önünü açalım diye düşünüyorum.  Bunun için ben kongre kararı alalım süreç bu şekilde devam etsin. Çıkan olursa hayırlı olsun deriz elimizden gelen yardımı yaparız. Kongre için tarih vermeyeceğim ancak süreci başlatıyoruz.

Bu şehir gerçekten çok ciddi bir fatura ödedi. Bu kulüpte bir daha kimsenin yanlış yapma lüksü yok. Buraya bu saatten sonra sorumluluk sahibi olmayanların gelmemesi lazım. Bizi tabii ki herkes eleştirecek. Sezon sonu bırakmayı düşünüyormusunuz diye sormuşlardı.

Sakaryaspor'da artık yeni birilerinin çıkması gerektiğini söylemiştik. Geçmişte belli isimler geldiler ne olduğunu gördük. Sakaryaspor'u seviyorlarsa artık geri gelmemeleri gerekiyor. Şehri yönetenlerin de müsaade etmemesi gerekiyor."

'BİZ BAŞARISIZ DEĞİLDİK'
Başkan Aydın, şampiyonluk hedefiyle sezon boyunca verilen mücadele sürecinde yönetimin başarısız olmadığına işaret ederek,"Biz bu yönetimi asla başarısız kabul etmiyoruz. Bu yönetime güvenden dolayı bu kulübün önü açılmıştır.  Futbolda hep sportif başarıya bakılır. Bu yüzden de bir çok kulüp batmıştır. Biz sezon başında 'önceliğimiz ayakta kalabilecek bir kulüp oluşturmak' dedik. Sportif başarı gelirse de mutlu oluruz dedik. Play-off finaline kadar geldik maalesef olmadı." diye konuştu.

'OSMAN HOCA UMRE'YE GİTTİ'
Yakın zamanda kulüp gelir ve giderleriyle ilgili rakamları açıklayacaklarını ifade eden Başkan Aydın, Teknik Direktör Osman Özdemir'in maçın ardında Umre'ye gittiğini açıklayarak,"Bugün rakamları konuşalım istedik ama arkadaşlar seçim gündemi nedeniyle açıklamaların boşa gitmemesi için seçimlerden sonra açıklayacağız. Bitti denilen Sakaryaspor bu seneki yatırımlarla birlikte play-off oynadı. Önümüzdeki süreçte daha iyi yerlere gelecektir.

Osman Hoca maçtan sonra Umre'ye gitti gelince tekrar görüşeceğiz. Belki kongre süreci beklenir. Kongre kararı dediğim gibi belki kulübü daha ileri taşıyacak bir oluşum çıkar diye. Yoksa yönetimimizin başarısız olduğunu düşünmüyorum." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim