Bir dizi incelemelerde bulunmak ve AK Parti İl Gençlik Kolları’nın 5. Olağan Kongresi’ne katılmak üzere Sakarya’ya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Ayçiçeği Vadisi ve Bisiklet Adası’nda incelemelerde bulundu. Valilik ziyaretinin ardından şantiye alanını ziyaret eden Bakan Bak’a Vali İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç ve il müdürleri eşlik etti. Başkan Toçoğlu, Bakan Bak’a proje hakkında bilgiler verdi.

Dünyanın gözü Sakarya’da olacak

Başkan Zeki Toçoğlu, “2020 yılında Uluslararası Dağ Bisikleti Maraton Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yapacağız. Bu dev organizasyon Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde gerçekleştirilecek. 2020 yılında dünyanın gözü Sakarya’da olacak. Bizler de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bisiklet Adası’nın yanında Ayçiçeği Vadisi’ni de yine bölgede inşa ediyoruz. Örnek bir proje olacak. Sakarya olarak muhteşem bir ev sahipliği yapacağız. 2020 yılına kadar da her yıl farklı bir tema ile MTB Cup yarışları gerçekleştirilecek. Çok heyecanlıyız. İnşallah hem şehrimizin tanıtımı hem de bisiklet kültürünün yaygınlaşması adına çok önemli bir organizasyon olacak” dedi.

Sakarya’ya yakışır proje

Bakan Osman Aşkın Bak, Sakarya’nın bir spor kenti olduğunu belirterek şunları söyledi: “2020 yılında Sakarya’da gerçekleştirilecek Dünya Dağ Bisikleti Maraton Şampiyonası için hayata geçirilecek Bisiklet Adası’nı inceledik. Aynı zamanda bölgede büyük bir rekreasyon projesinin de inşa edileceğini öğrendik. Sakarya’ya yakışır, güzel bir proje olmuş. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak yapılan çalışmalara destek sunmaya devam edeceğiz” dedi. Bakan Osman Aşkın Bak, daha sonra Sakarya Spor Salonu’nu ziyaret ederek Büyükşehir Basketbol Spor Kulübü u11 ve u12 takımlarının basketbol antremanını izledi, başarılar diledi.

Editör: TE Bilişim