Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Daire Başkanlığınca her yıl çeşitli kriterlere göre yapılan değerlendirmeler neticesinde 2015-2016 eğitim öğretim yılı verilerine göre ilde yapılan 36 farklı branşta 1492 müsabaka, yüzde 26,09’luk toplam öğrenci sayısının spor yapan öğrenci sayısına oranı ile ve ulusal müsabakalarda ilimiz sporcularının aldığı toplam 110 madalya sayısı ile Sakarya Okul Sporları Birimi, Marmara Bölgesi bazında 1’inci, Türkiye genelinde ise 2’nci oldu.

Sakarya Okul Sporları İl Temsilcisi Mehmet Akova başkanlığında Okul Sporları birimi çalışanları, beden eğitimi öğretmenleri ve antrenörleri, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nu ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, okullarda öğrencilerin sportif faaliyetlerine büyük önem verdiklerini belirterek, geleneksel çocuk oyunları başta olmak üzere tüm branşlarda okul sporlarının en iyi şekilde yapılmasını arzu ettiklerini söyledi. Kuntoğlu, geçtiğimiz yıl önemli çalışmalara imza atan Sakarya Okul Sporları Birimi personelini ise elde ettikleri başarılar nedeniyle tebrik etti. 

Editör: TE Bilişim