İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı Günü etkinlikleri kapsamında masa tenisi turnuvası düzenledi. Ruh sağlığı ve hastalıları konusunda dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen eğitim çalışmalarının yanı sıra spor aktiviteleride gerçekleştirildi. ’İş Yerinde Ruh Sağlığı’ temasıyla gerçekleştirilen masa tenisi turnuvasına sağlık personeli yoğun katılım gösterdi. Öğle arasındaki dinlenme saatlerini spor yaparak geçiren personele Öğütlü’de eşlik etti. Ruhsal sağlık sorunlarının çalışanın devamsızlığına, verimliliğinin düşmesine ve maliyetin artmasına neden olduğunu belirten Öğütlü, çalışma hayatında ve üretkenlikte önemli bir bozulmaya sebep olduğunu söyledi.

Öğütlü: “Mutlu çalışanlarla daha iyi hizmet”

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü yaptığı açıklamada, “Verimliliğin artırılması için ruh sağlığını önemseyen iş yerlerine ihtiyaç vardır. Tıpkı fiziksel hastalıklarda olduğu gibi ruhsal hastalıkların da tedavisinin önemsendiği çalışma ortamları bu amaca hizmet etmektedir. İş yerlerinde çalışanların iyilik halini iş ile normal hayattaki dengesini destekleyen ve geliştiren uygulamalar olmalıdır. Yöneticiler, çalışma stresinden kaynaklanabilecek performans sorunlarını fark edebilecek eğitimler almalıdırlar. İş yaşamında depresyon ve onun üretime etkileri konusunda farkındalığın arttırılması önemlidir. Biz de İl Sağlık Müdürlüğü olarak Ruh Sağlığı Gününde başlattığımız etkinliklere yenilerini katarak; spor olur, resim olur, sanatın çeşitli dalları olur mutlu iş yeri ve mutlu çalışanlar olarak yolumuza devam etmek istiyoruz. Mutlu çalışanlarla halkımıza daha verimli hizmet sunacağımıza inanıyoruz" dedi.

Turnuva sonunda sergiledikleri başarılı performansla Ömer Çimen birinci, Gökhan Tümer ikinci, Salih Yasak üçüncü oldu. Dereceye giren personeller ödüllerini İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, Müdür Yardımcısı Dr.Mümtaz Seyda ve Psikolog Burcu Çolak’ın elinden aldı.

Kaynak: iha