Sportif Direktör olmasına karşın hiçbir görüşü sorulmayan Özcan Kızıltan’ın da hazır bulunduğu imza töreni için Sakaryaspor’un eski başkanları ve taraftarlar da Rüstemler Tesislerindeydi. Altyapı takımları da şovda görüntü verdi. Bu arada yenilerle Teknik heyetin sayısı ise Şanlı ve yardımcıları ile birlikte 10’a yaklaşdı.

Teknik Heyet olduğu gibi

Ligde son 3 haftada 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik alan Sakaryaspor'da Teknik Direktör İsmail Cem Cambaz ile yollar ayrılmıştı. Yeşil siyahlılar büyük bir sürprize imza atarak kulübün eski futbolcusu Sakaryalı Tuncay Şanlı'yı teknik direktörlüğe getirdi. Tuncay Şanlı ve yardımcıları Mehmet Aurelio ile Mohammed Ali Kurtuluş Rüstemler Tesislerinde düzenlenen tören ile sözleşme imzaladı. Bu arada İsmail Cem Cambaz’ın ekibi de olduğu gibi görevindeydi ve takımla idmana çıkan Şanlı’nın yeni ekibiyle birlikte idmandaydılar.3.ligde olan bir takımın teknik heyetindeki bu artış bir hayli dikkat çekti.

Formaya sponsor bulundu

Eski Kulüp Başkanları, yöneticiler, Eski futbolcular, altyapı futbolcuları, taraftarlar ve çok sayıda basın mensubunun katıldığı imza töreninde Kulüp Başkanı İsmail Gürses önemli değerlendirmelerde bulundu. Başkan Gürses, yeni forma sponsorunu da açıkladı ve 

“Göğsümüzde reklam yoktu. Forma sponsoru olarak Özgüllü firması ile ön yüze Orhangazi maçından itibaren onunla çıkacağız” dedi 

Başkan Gürses'den inciler

Başkan Gürses imza töreninde "Zor bir 3 hafta geçirdik. Bir el değmesi gerekiyordu. Kongrede de söyledik bizim önceciliğimiz kurumsallaşma. Bu 7 yılın sonunda Sakaryaspor'da Bayern Münih'te olduğu gibi, futbolu bilen eski futbolcularımız tarafından yönetilecektir. Benim ve yönetim kurulu arkadaşlarımız sistemi kurmak, gelir kaynaklarını kalıcı hale getirmek, üye ve taraftar sayısını çoğaltmaktır. Kalıcı başarı için de istikrar gerekiyor. Arsenal'de Wegner, Manchester Ünited'ta Ferguson, 10. yılının sonunda şampiyon olmuştur” görüşlerini sundu.

Şanlı tercihine eleştiriler
Gürses daha sonra “Bir tercih yapmamız gerekiyordu. Tercihimizi kariyerli isimlerle de yapabilirdik.  Yerel basında ve taraftarlarımız arasında eleştiriler oldu. Bugün Guardiola, Zidane, İbrahim Üzülmez'in başarılarını herkes biliyor. Bu kardeşimizde Sakarya'da doğdu. Ben bu riski göze aldım, Tuncay kardeşim de göze aldı. Yola koyuldu. Hodri meydan!” diyerek bir yerlere mesaj verdi.

Şanlı açıklama
"Tecrübesiz olabiliriz ama bizim yüreğimiz var. Biz Sakaryalıyız. Sakarya'nın yüreği her yerde farklıdır. Ben profesyonellikte ilk imzamı buraya atmıştım. Şimdi de teknik adamlıkta tekrar buradayım. İmzamı atıyorum. Yüreğimiz ortaya koyuyorum ekibimle beraber. İnşallah hedeflerimiz doğrultusunda hep beraber başarıya gideceğiz." Konuşmaların ardından imzalar atılırken, altyapı futbolcuları yeni teknik direktör Tuncay Şanlı ile fotoğraf çektirdikten sonra Şanlı ve ekibi Adatıp Hastanesine giderek sağlık kontrolünden geçti. 

Editör: TE Bilişim