Bisikletliler Derneği ve Türk Kalp Vakfı’nın yurt genelinde gerçekleştirdiği “Pedallarımız Kalplerimiz İçin Dönüyor” bisiklet turu Sakarya’da da düzenlendi. Bisikletliler Derneği Sakarya Şubesi’nin çağrısıyla Kent Park’ta bir araya gelen 60 bisikletli Adapazarı ve Serdivan ilçelerini kapsayan 10 kilometrelik rotada pedal çevirdi.

Kalp sağlığının korunması için hareketli yaşam tarzının önemine değinen Bisikletliler Derneği Sakarya Şube Başkanı İlhan Şengel, “Kalp Sağlığı Haftası sebebiyle ülke genelinde derneğimizin öncülünde gerçekleştirilen bisiklet turunu şehrimizde de gerçekleştiriyoruz Hareketli ve sağlıklı yaşama ulaşabilmenin en ekonomik ve kolay yolu bisikletten geçiyor. Coğrafi durumu ile bisikletli ulaşımın oldukça elverişli olduğu ilimizde de Bisikletliler Derneği olarak düzenli gerçekleştirdiğimiz sürüşlerimiz ile bisikletli, hareketli yaşam tarzını geliştirmeye çalışmaktayız.” dedi.

Şube Başkanı İlhan Şengel, etkinliğe katılan Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Bisiklet Takımına, etkinlik boyunca sürüşün güvenliğini sağlayan emniyet teşkilatı üyelerine, etkinliğe destek veren kurum kuruluşlara ve katılan tüm bisikletlilere teşekkür etti. 

Editör: TE Bilişim