Adapazarı Kavaklar Caddesinde bulunan ve geçmişi çok eskiye dayanan Aydın Pasajında ticaret tapan esnaf, ilgisizlik ve düzensizlikten şikâyetçi. Pasaj esnafı işlerin durgunluğundan sitem ederken, pasaj yönetimi ise aidatlarını toplayamadıkları için pasajda yenilik yapamadıklarını söylüyor. Şehirde bulunan pasaj ve kapalı çarşıların ortak sorunun yaşandığı Aydın Pasajında yenilik, bakım ve tadilat yoluna gidilmesi isteniyor ancak maddi yetersizlikler nedeniyle bir türlü gerekli adımlar atılamıyor.

EN DÜZENLİ PASAJ
Aydın Pasajı yöneticileri pasajlarında Adapazarı’nda hiçbir çarşıda olmadığı kadar bir düzenin olduğunu her şeyin not alındığını ve paraların kuruşu kuruşuna kayıt altına alındığını belirtti. Bu pasajda yapılan her şeyin resmi belgelerle yapıldığının anlatan yönetici, “Toplantı yapıyoruz kimse gelmiyor en önemli sıkıntımız aidatların toplanamaması onun dışında pasajımızda çok önemli sıkıntımız yok” dedi.


Bekir Pişman (Matbaacı) :
Şuan için memnun değilim işlerden. Piyasada bizim işi yapan çok var. Ucuza ve daha organize iş yapıyorlar. 5 senedir buradayım işler hep geriye doğru gidiyor. Dükkânın döndürmeye çalışıyorum. Bizim pasajımız kör bir pasaj olduğu için iyi iş yapan sadece birkaç işyeri var. Büyük bir eksiğimiz yok. Temizliğimiz yapılıyor. Şimdilik çok önemli bir problemimiz yok.

Arif Kaçan (Terzi)  :
İşler eskiye oranla çok bozuk çok durgun. Eski tadı eski havası kalmadı işlerin. Dükkân benim dükkânım ben 82’den bu yana buradayım ve her geçen gün daha da kötüye gidiyor. İşlerimiz Pasajın genelinde de bozuk zaten işler hareketlilik yok. Birkaç dükkân var anca iş yapan burada. Temizliğimizi kendimiz yapmaya çalışıyoruz. Esnaflardan aidatları almakta zorluk çekiyoruz.

İsa Durkaya (Çay Ocağı) :
İşler idare eder geçiniyoruz çok şükür. Ayağımızı yorganımıza göre uzatıyoruz. Ramazan ayı tabi ki doğal olarak benim işlerimi durgunlaştırdı. Pasajda da durum aşağı yukarı böyle. Özellikle depremden sonra kimin işleri çok iyi oldu ki. 30 yıla yakın bir zamandır da bu pasajdayım kiracıyım. Pasajda uyumsuzluk çok fazla ve birlik beraberlik yok esnaflar arasında.

Şener Kılıç (Emlakçı)  :
Piyasa durgun işler çok durgun. Yaklaşık 1,5 yıldır da böyle. Daha da kötüye gidiyor. Bu pasaj hiçbir işe yaramıyor. 8 yıldır buradayım işlerde geriye gidiş var sürekli. Emlak’ta zaten al-sat olayı bitti. Havalandırmalardan yağmur yağdığında su akıyor aylardır bir şey yapılmadı. Adapazarı’nın en pis pasajıdır bu pasaj. Tuvaletimiz bile belediyenin umumi tuvaletine döndü artık. Bir tane düzgün iş yok.


Nuri Sarı (Kunduracı) :
Pasajın yöneticisiyim ben. 20 yıldır da buradayım. Bütün esnafımız kendinin döndürecek kadar iş yapıyor. Pasajımız %70 randımanla iş yapıyor. En önemli sıkıntımız esnaftan aidat toplayamıyoruz. Bu sebeple de istediğimiz bakım ve ihtiyaçlar için çalışma yapamıyoruz. Boya yapılacak ama para toplanmıyor. Adapazarı’nın en düzenli pasajıyız yaptığımız her iş resmi ve kayıt altındadır.

Editör: TE Bilişim