3 Etap Yarışlar 8-9 Temmuzda Sakarya’da yapılacak

6 araç katıldı

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonunun (TOSFED) Düzenlediği 7. Etaplı Türkiye Offroad şampiyonasının ilk etabı Sinop ili Boyabat ilçesinde yapıldı. S1,S2, S3 ve S4 klasmanında toplamda 24 aracın yarıştığı şampiyonanın ilk yarışında Sakarya’yı ve 54 Otomobil Sporları kulübünü temsilen 6 araç yarıştı.

İlk şampiyon bizden

Daha önceleri uygulanan fakat son yıllarda ara verilen ,  takımlar şampiyonası bu yıl tekrar başladı. Takımlar şampiyonasının ilk birinciliğini Sakarya’yı temsil eden Direktörlüğünü Türkiye’nin tanınmış pilotlarından Zeki Karaçaylı'nın ekibi 54 Redline Team kazandı.

Başarılı oldular

Aynı zamanda 54 Otomobil Sporlari Kulübü adına yarışan Engin Başkurt, Şükrü Mindiloğlu ikilisi S2 klasmanın 1. Olurken , Genel klasmanda 2. Oldu.  S2  klasmanında yarışan İrfan Korkmaz ve Ali Özsoy ikilisi S2 klasmanında 3. Olurken,, S3 klasmanında yarışan Gökhan İçen ve Arda Arslan ikilisi S3 klasmanında 2. oldu.

Çelikel’e teşekkür

Otomobil Sporları İl Temsilcisi Engin Bal ; Sezonun ilk etap yarışlarına çok iyi bir başlangıç yaptık. Kazasız ve sorunsuz geçen yarışlar sonrasında , ilimize şampiyonluk ve diğer dereceler ile dönen sporcularımızı kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum. Otomobil Sporlarına destek veren Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel’e camiamız adına teşekkür ediyorum “şeklinde konuştu.

8-9 Temmuzda Sakarya’da

 Türkiye Şampiyonasının 2. Etabı 20-21 Mayıs 2017 tarihlerinde Rize’nin  Arrdeşen ilçesinde,  3. Etap 8-9 Temmuz Sakarya , 4. Etap 29-30 Temmuz Ankara , 5. Etap 19-20 Ağustos İntercity İstanbul Park , 6. Etap 16-17 Eylül Karabük , 7. Etap yarışları ise 21-22 ekim tarihlerinde Marmaris’te yapılacak.

Editör: TE Bilişim