Geçen sezon Play-Off grubundan 3.Lige veda eden Yeşil-Siyahlılar deplasman maçlarından beklenen başarılı sonuçları getiremeyince TFF 1.Ligine çıkan ilk takım son hafta oynanacak Altay-Gümüşhanespor maçında ortaya çıkacak. Yeşil-Siyahlılar ligde son maçını kendisi gibi Play-Off’u garantileyen Bandırmaspor ile oynayacak.

EŞLEŞMELER ÇOK ÖNEMLİ

Bu ligin çok üzerinde inanılmaz paralarla Flaş transferler yapan ancak büyük borç altına girerek maddi sorunlarla boğuşan Sakaryaspor bir üst lige direkt çıkamadı fakat Silivrispor galibiyetinin ardından bitime 1 hafta kala play-off'a kalmayı garantiledi. Bu sonuçla play-off nasıl, play-off maçları ne zaman başlayacak, kim nasıl tur atlatacak? Play-Off’a kalantakımların taraftarları merak içinde ve bizlerde bu sorulara yanıt vermek için kolları sıvadık. TFF 2.Lig'in yeni play-off sistemi Sakaryaspor'un son yıllarda alışık olduğu sistemden farklı bir hal aldı. Geçtiğimizde uygulanan play-off sistemine göre Kırmızı ve Beyaz grupta 2-3-4 ve 5'inci sırayı alan takımlar play-offta mücadele etme hakkını elde ediyor.

ELEMASYON SİSTEMİ DEĞİŞTİ

Geçen sezonlarda değişen Yeni Play-Off sistemine göre artık maçlar tek sahada oynanmayacak. Bu durum Play-Off’lar için büyük göç yaşayan ve takımına inalılmaz destek veren Yeşil-Siyahlı taraftarlarıyla maç kazanmaya alışık olan Sakaryaspor için avantajlı bir durum değil çünkü elemeler 2 maçlı olacak. Her iki grupta da 2-5 ve 3-4 eşleşmelerinin ardından play-off ilk maçları 5'inci ve 4'üncü takımların evinde oynanacak. Rövanş maçlarının ardından turu geçen takımlar (2-5 ve 3-4 eşleşmesinin galipleri) yarı final maçında karşı karşıya gelecek. Çeyrek Final maçlarında olduğu gibi Yarı Finalde de çift maç eleme sistemi uygulanıyor. Yarı final ilk maçı 3-4 eşleşmesinin galibinin sahasında olacak.

FİNAL TARİHİ NE OLABİLİR?

Kırmızı Grup ve Beyaz grupta finale kalan iki takım tarafsız sahada tek maç eleme usulüne göre karşılaşır.Final müsabakasının normal süresi berabere sonuçlanırsa müsabaka on beşer dakikalık iki devre halinde uzatılır. Uzatma devrelerinde eşitlik bozulmazsa, kazanan takım penaltı noktasından yapılacak vuruşlar sonucunda belirlenir. Kazanan takım TFF 1. Lig’e yükselen 3. takım olur. Gelelim herkesin merakla beklediği kısma TFF 2.Lig play-off maçları ne zaman başlıyor ? Şuanda federasyon tarafında açıklanmış net tarih yok fakat daha önceki yıllarda açıklanan takvimlere Play-Off maçlarının 10 Mayıs tarihinde start alması ve ay sonunda ise finalle son bulması bekleniyor. NAZIM AKTÜRK

ALTIN TEPSİ İLE SUNDULAR: Deplasmanlarda kaybettiği bedava puanlar Yeşil-Siyahlılara pahalıya mal oldu ve Teknik Direktör Engin Korukır ve talebeleri direkt çıkma şansını şimdi Gümüşhane ile Altay’a kendi elleriyle bıraktı.

Editör: TE Bilişim