Sakaryaspor’u 1980-81 ve 1986-87 futbol sezonunda bugünkü Süper Lige çıkaran ve tarihinde ilk kez Türkiye Kupasını kazandıran isim olarak Yeşil-Siyahlı kulübün sayfalarına Altın harflerle yazılan Necdet Niş amansız hastalıkla mücadelesini kazandı. Güçsüz ve zayıf düşse de şimdi ise eski günlerine dönmenin hasretini çekiyor. Bu sıkıntılı dönemlerinde ise eski öğrencileri unutulmaz hocalarını bir gün olsun yalnız bırakmıyor. Yeşil-Siyahlı kulübün şampiyonluklarında izi olan tüm futbolcular ayrı ayrı da olsa İstanbul’da evinde istirahat eden zaman zaman abileri zaman zaman babaları zaman zaman hocaları olan Necdet Niş’i ziyaret ederek eski günleri yad ediyorlar.

DEREAĞZIN’DA BULUŞTULAR

Geçen günlerde Sakaryaspor’un ilk şampiyonluğunda ve ikinci şampiyonluk zaferinde katkıları olan futbolculardan bu takımın kaptanlığını da üstlenen Nezihi Tosuncuk, Emin İlhan, Sezai Çiftçi, Ercan Zorlu, Küçük Turgay Poyraz ve (Kostik)Mustafa Özbey önce Dereağzında buluştu ve efsane hocayı evinde ziyaret etti. Bu ziyaret öncesi Fenerbahçe Altyapı Tesislerinde bir araya gelen Yeşil-Siyahlı kulübün eski oyuncularını Sakaryaspor’da forma giyen ve kaptanlığını da yapan Rambo Hasan Özdemir’le birlikte Kamp Müdürlüğü görevinde bulunan Emin İlhan karşıladı ve ağırladı.

SAKARYA ONUN İÇİN ÖZEL

Dereağzın’da kısa bir sohbet sonrasında hep birlikte Fenerbahçe’de de görev yapan Niş’e konuk olan ekip eski hocalarıyla hasret giderdi bol bol eski günleri konuştu. Bu ziyaret sırasında Niş Sakarya ve Sakaryaspor’un Türk Futboluna inanılmaz katkılar verdiğini hatırlatarak kendisinde ayrı bir yeri olduğunu söyledi. Efsane başkan Tuncer Tepe, Erkal Etçioğlu ve Aydın Zengin ile başarılara imza attıklarını belirten Niş ve beraberindeki Yeşil-Siyahlıların unutulmaz oyuncuları tek isteklerinin Sakaryaspor’un tekrar eski günlerine dönmek olduklarını da dile getirdi.

Editör: TE Bilişim