Süper lig A grubunda gecen hafta koltuk puan farkıyla Kalaycıspor’un oldu. Karasu Güvenspor futbol heyecanı ve kalitesi yüksek maçta, futbol ayaklanışı için vize isteyen Akova Barışsspor önünde üç puana çok yakınken galibiyeti son anda avuçlarının içinden kaçırmasına karşın Play-off adına yine de önemli sayılabilecek bir puanı evine taşıdı. Zirve yarışında gizliden gizliye yol almak isteyen Erenlerspor’un yenilmesi gecen haftanın kazananı Hendekspora rahat bir nefes aldırdı.

Kışlaçayspor’un Sapanca Kurtköy’ü yenip 17 puana yükselmesi B grubunun ayaklanan sonucu olarak onuncu haftaya damga vururken ,Hendek Dereköy’ün Demirspor’u yenmesi orta sıraların dengelerini sarstı. Pilot takım havasına bürünen Akartepenin Hendek’te de üç puan kaybı yaşaması onların koltuğu altına düşme korkusunu taşıdığı haftada ,Sapanca Kurtköy ile Ferizli Karadenizspor’un Süper ligde kalışı şimdiden futbolun mucize locasına yerleşti.

Sonuç olarak gecen hafta As Akyazıspor’un kazanması orta sıraların değişken Süper rüzgarını son haftaya taşıdığına tanık olurken ,Haftanın başarılıları arasında Hakemlere de bir yer açmak gerek. Onuncu haftanın kritik maçlarında görev yapan Hakemler sıkıntıya sebep olabileçek yçnetimlerden uzak bir performans sergileyen İHK’nin gönlünü ferah tutup eleştiri oklarını bertaraf ettiler.

DARP VAR DARP

Bu konuyu önümüzdeki haftaya taşıyacaktım ama soğur diyerek tez elden kaleme alma ihtiyacı hissettim. Klasman liginde Çınarlık –Akçay maçında bir densiz, geçmişten sabıkası olan bir oyuncunun ikinci sarıdan gördüğü kırmızı sonrası Hakeme kafa atması gitmeye hazırlanan 2017’nin kara olayı olarak yaşandı.Hakem Derneği kınadı. Herkes kınıyor. Hatta takımın başındaki centilmenliği ile bilinen Bayram Ay hocada bu oyuncunun yaptıklarından dolayı tüm spor kamuoyundan özür diledi. Ay hoca bununla da yetinmeyip bu oyuncuyu kulüp dışına ittiklerini bir başka önemli not olarak önümüze koydu. Ben bu konuda Hakem camiasına seslenmek istiyorum. Böylesi vahşete maruz kaldıktan sonra davanızdan vazgeçmeyin. Kim devreye girerse girsin, davada ısrar edip bu tür vahşete sebep olanlar ceza aslınki, bundan sonra olası buna benzer olayların önü kesilsin. Davacı olup, davadan dönerseniz eğer bu ve buna benzer olaylar ,günümüzün bozulan ,herkesimin içinde yer alan vahşet dolu olaylar sporun içinde de nöbet tutmaya devam eder. Süleyman Hilmi Metine ve onu savunmakla yükümlü TFFHGD Sakarya Şubesi yönetiminin kınamanın ardından gidilen hukuki süreçte atacakları adımın bende takipçisi olacağım. Sonuçta spor, spor gibi yapılacaksa, sporumuz kalkınacaksa eğer, herkes üzerine düşeni en iyi şekilde yapmalı. Günü birlik kınamaların üstü örtülmesin. Kamu davasında çıkacak olası cezai yaptırım için Hakem camiası tutarlı olmalı.