SGC Başkanı Sezai Matur'un konuyla ilgili açıklaması şöyle: "Önceki gün Kaynarca'da oynanan Kaynarcaspor-Arifiye Kalaycıspor karşılaşması sırasında çıkan olayları görüntülemeye çalışan TRT Muhabiri İlhan Çakır ve Anadolu Ajansı Muhabiri Çağrı Turgut taraftarların saldırısına uğramıştır. Çakır ve Turgut uğradıkları saldırı sonrası hastaneye kaldırılmışlardır. Tedavileri yapılan arkadaşlarımız kendilerine yapılan saldırı nedeniyle şikayetçi olmuşlardır.

GEREKLİ ÖNLEMLER


Bu futbol sahalarında gazetecilere yapılan ilk saldırı değildir. Futbolun kardeşlik ruhunu bilmeyen ve benimsemeyen tiplerin yönetimindeki Sakarya'daki amatör futbol, benzer olaylarla sürekli yara almaktadır. Gerekli önlemler alınmadan sahaya sürülen takımlar arasında yaşanan futbol dışı olayları görüntülemeye çalışan gazeteci arkadaşlarımıza sadece görevlerini yapıyor olmanın bedeli bu şekilde ödetilmek istenmektedir.

MİSAFİRLERE SAHİP ÇIKIN


Amatör futbol yönetimine bu olay vesilesiyle bir kere daha çağrıda bulunmak istiyoruz: Gelin futbolda şiddeti sonlandıracak önlemler alın. Her maçta gazetecileri taraftarların önüne atarak kendi başarısızlıklarını gizlemeyin. Gazetecilerin futbolun güzelliklerini gazetelerine, televizyonlarına yansıtmak için orada bulunduğunu unutmayın. Gazeteciler o sahaların misafirleridir. Misafirlerinize sahip çıkıp ve şiddetten koruyun.

Editör: TE Bilişim