Kulübün vergi ve SGK borcu yolun başında 7-8 milyon civarındaydı. Bülent Yılmaz döneminde ilk taksitleri ödenen ancak daha sonra es geçilen ve daha sonra tam 4 kez yapılandırılan bu borç geçen yıllarda katlanarak 25 Milyona çıktı. Yönetimler imzayı atıyor ancak ödeme yapamayınca sıkıntı daha da büyüyor. Ayrıca TFF artık her ay borcu yoktur yazısı istiyor.

GÜRSES ÖNLEMİNİ ALIYOR

Sakaryaspor’un Vergi ve SGK borçları yüzünden transfer yasağı tehlikesi ile karşı karşıya kalındığını hatırlatan Başkan İsmail Gürses ve ekibi transfer harekatına böyle bir durum yokmuş gibi devam ediyor. Daha önce tam 4 kez yapılandırılan bu borçların ödemelerinde hep sorun çıktı. Bütün yönetimler yapılandırma yaptı ancak iş ödemeye geldiğinde su çıktı. Gürses şimdi en azından 750 bin TL ödeme yaparak alacağı borcu yoktur yazısıyla sezon öncesi transferlerin lisanslarında sorun yaşamak istemiyor ve işi bitirmek niyetinde.

YILMAZ ÖDEDİ O KADAR

Edinilen bilgilere göre Gürses yönetimi, yapılandırılan Vergi ve SGK borcu kapsamında yaklaşık 750 bin TL’lik ödeme yapacak. Bu paranın 30 Haziran’a kadar ödenmesi gerektiği söylenirken Vergi Dairesi yetkilileriyle görüşmeler devam ediyor. Yönetim bu parayı ödemesi halinde borcu yoktur belgesini alarak transfer yasağını ortadan kaldıracak ve en azından sezon başında sorun yaşamayacak. 2009-2010 futbol sezonunda da Başkan Bülent Yılmaz yönetimi yapılandırma yapmış ve ilk taksitler için 1 Milyon 54 bin TL ödeme yapmıştı.

Editör: TE Bilişim