Tesis yok denilen dönemde sadece bir tek Ekrem Karaberberoğlu hocayla bir zamanlar 4 gol kralı çıkaran ve Türk Futboluna sayısız yıldızlar sunan Sakaryaspor’un altyapısını almak için Dünyanın bir numara altyapısına sahip kulübü Barcelona harekete geçtiği söyleniyor. İlimize gelerek yöneticilerle ilk görüşmeyi yapan Barcelona yetkilileri tesisleri beğendi dense de ortada kamuoyu ile paylaşılan net bir proje yok. 5 yıl önce de daha iyi olsun diye Büyükşehir Belediyesine verilen Yeşil-Siyahlı altyapı ise bugünlerde tarihinin en kötü dönemini yaşıyor.

NE KADAR DOĞRU? GÖRECEĞİZ

Sakaryaspor yönetimi, büyük bir projeye imza atmak için düğmeye bastı. Dünyanın en iyi altyapısına sahip olan Barcelona ile altyapı konusunda görüşmelere başlayan yönetim, Barcelona’nın Türk yetkililerini ilimize getirerek Ekrem Karaberberoğlu Altyapı Tesisleri’ni gezdirdi. Birçok ülkede futbol takımları bulunan Barcelona ile anlaşmayı planlayan yönetim, altyapıda bir çığır açmayı planlıyor. Dünya’nın bir numaralı kulübü olan Barcelona bu uygulamayı birçok ülkede yapıyor. Ancak bu kulübün altyapısı yıllar önce Sakarya Büyükşehir Belediyesine devir edilirken de aynı sözler söyleniyordu, bugün de yine aynı konuşmalar yapılıyor.

ARADAKİLER MENAJERLER Mİ?

Barcelona yetkilileri ile dün yapılan ilk görüşmenin olumlu geçtiği öğrenildi. Barcelona yetkililerinin yeşil-siyahlı takımın tesislerini beğendiği gelen haberler arasında yer alıyor. Her iki kulübün anlaşması durumunda Sakaryaspor altyapıyı işletecek ama tüm altyapı masraflarını Barcelona üstlenecek. Gizli yürütülen görüşmelerin önümüzdeki günlerde netlik kazanacağı öğrenildi. Sakaryaspor Yönetiminden konuyla ilgili daha detaylı bir açıklama bekleniyor. Çünkü görüşmeye gelenlerin ve Altyapıda Gençlik Gelişim Sorumlusu Tamer İlaçan’la yapılan görüşmelerde hazır olanların içinde bir menajer olduğunu söyleyenlerde var.

Editör: TE Bilişim